
Kışın yapılan en iyi diyet,Bütün yaz tatilinde yedikleriniz sizde kilomu yaptı?
Tatil,Ramazan,Bayram derken çok kilomu aldınız? Kışın hangi sebzeleri yemeli,Kışın zayıflamak için hangi meyvelerden ve sebzelerden uzak durmalı,hangi egzersizler yapılmalı?
Nasıl sağlıklı bir şekilde zayıflarız? Metapolizmamızı nasıl hızlandırabiliriz? Bunların cevabını altaki makalede bulabilirsiniz.
Öncelikle hepimiz şunu çok iyi bilmeliyiz ki tek başına diyet yaparak sağlıklı zayıflanmıyor çok az bir kilo vererek ilerde daha fazlasını almanız söz konusu.
Ben eşimle evlendiğimde 55 kiloydum tabi bu 13 sene önceydi:) 5 yıl içinde sezaryen ile 3 doğum yaptım.Tabi 5 yıl içinde 3 kez arka arkaya doğum yapmak vücudumun dengesini bozdu.
Şimdi 12 yaşında olan oğlum Gurur‘da 32 kilo alarak 55 kilodan 87 kiloyla doğuma girdim.
Doğumdan sonra bu diyeti ve burada yazılanları uygulayarak (doğumum 20 kasım 2002 de olmuştu) 4 Ayda 87 kilodan 67 kiloya düştüm.
Tabi bendeki bu büyük değişimi eşim en başta olmak üzere tüm çevrem hayranlık karşıladı.
Çok kısa bir süre sonra Şimdi 9 yaşında olan kızım Masal‘a hamile kaldım 21 kilo aldım ve 67 Kilodan 88 kiloya çıktım :) ( 30 haziran 2005 te) yine diyetler sıkı egzersizler ve yürüyüşlerden sonra 62,5 kiloya düştüm:) .
Masalı doğumundan 14,5 ay sonra (14 eylül 2006 da) en küçük kızım Nazar’ı doğurdum ve onda da 62 kilodan 72 kiloya çıkarak sadece 10 kilo aldım.
Şimdi doğumlarında bu kadar çok kilo alan benim çocuklarımın kaçar kilo doğduğunu merak edenleriniz vardır, söyleyeyim :). Oğlum Gurur :49 santim 2,800 gram 37 .hafta da doğdu

2 gün almıştı.
Ortanca kızım Masal :49 santim 2,800 37. haftadan 5 gün almıştı.
En küçük yavrum Nazar:49 santim ve 2,850 gram 36 haftadan sadece 1 gün alabilmişti hepsi çok aceleci olduğundan erken sezaryen doğum oldu.
3 sezaryen doğumun ardı ardına olmasında ki etkenden dolayı sanırım.
Gördüğünüz gibi onlar değil ben kilo almıştım şimdimi kaç kiloyum :) Boyum 1,68 kilom 67 :). Bir ara 62 kiloya kadar düştüm.
Ben bu kadar çok kiloyu doğumlarım sebebiyle aldım fakat Diyet yaptığım zamanlar kendime büyük yasaklar koymadım.
Mesela canım çok kebap mı istedi yarım porsiyon yedim fakat bunu akşam değil öğle yemeğinde yedim.Arkasından 1 saatlik tempolu yürüyüşümü yapıp akşam yemeğinde de bol yeşillikli ,bol limonlu,az tuzlu ve sadece 1 kaşık zeytinyağı eklediğim salatam ve 1 kase yarım yağlı yoğurt yedim.
Sizlere tavsiyem sabahları kalktığınızda 1 bardak ılık suyun için içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi katmanız hem metabolizmanızı çalıştırıyor hem tokluk hissi yaratıyor.
Gün içerisinde mutlaka 10 bardak kadar ılık su için ılık dediğim çeşme suyu sıcaklığında olabilir.
Öğle ve Akşam yemeklerinde Pilav,Bulgur,Makarna,Erişte gibi karbonhidratı yüksek yiyecekleri ekmek ve yanında Baklagiller (Kuru fasulye,mercimek,barbunya,nohut vs) yemeyin.
Sebze yemeklerine ağırlık verin.Ben taze kabakları rendeleyerek içine az pul kırmızı biber terciğe göre sarmısak,ve yoğurtla karıştırarak salata yerine bazen onu yiyordum tabi ekmeksiz.
Ara öğünlerde Domates,salatalık gibi sebzelerden birer porsiyon tüketebilirsiniz.Ama mutlaka,mutlaka haraket şart.
Benyürüyüş yapamam müsait değilim diyorsanız , mesela masabaşı işiniz var yada küçük çocuğunuz.O zaman Bulunduğunuz yerde çok haraket etmeye çalışın evi temizleyin,olmadı merdiven çıkın inin.
Canınız çok tatlı istediğinde yasaklı olmayan meyvelerden tüketin olmadı 1 kase sütlü tatlı yiyebilirsiniz tabi yemeği abartmadan.
Ben sabah kahvaltısında 6 adet zeytin,1domates ve salatalık çok az tuzlu söğüş olarak,Az yarım yağlı peynir ve 1 bardak çay içiyordum ekmek olarakta 1 dilim esmer ekmeklerden kepek,çavdar yiyordum.
Kırmızı pul biber Metopolizmayı çok hızlandırıyor. Keten toğumunuda kullanabilirsiniz.Yoğurtun içine bir tatlı kaşığı koyarak ta tüketebilirsiniz fakat abartmadan tüketin aksi taktirde dokunup kilo dahi almanıza sebep olabiliyormuş.
Benim Nacizane Tavsiyelerim:
Benim Resimlerim
Kendi deneyimlerimi sizlere mizahi bir şekilde yazdım:)
Mutlaka haraket edin,Hergün 1 saat tempolu yürüyüş yapın her gün yapamıyorsanız haftada 3 yada 2 kere mutlaka yürüyün,Asansör yerine merdivenleri kullanın,Bakkala çocukları yollamak yerine kendiniz giderek haraket etmiş olun.
Diyetinize benim gibi arada minik ihanetler ettiğinizde bunu fırsat bilip ooo ben diyet yapamam diyip çevrenizdekileri eğ işte senin diyetin bu kadar olur diyerek kendinize güldürmeyin.
Her şeye rağmen kendinize inanın ve Diyetinizi bırakmayın. Haftada bir tartılın (Ben her sabah aç karınınla ve aynı kıyafetlerle tartılıyordum:) .
Evde çocuklarınızla boğuşun,oynayın,dans edin,temizlik yapın,Günlere gittiğinizde size kinayeli bir şekilde 1 taneden bir şey olmaz canım al dediklerini hayır şekerim diyetteyim diye geri çevirerek onlara ne kadar kararlı olduğunuzu gösterin.
Sakın ikramların üstüne atlayarak arkanızdan bu diyet miyet yapamaz bu pis boğazıyla dedirtmeyin.
En yakın akrabanız olan hemcinslerinizin dört gözle hasetle kilo veremediğinizin dedikodusunu onlara yaptırma fırsatı vermeyin :)
Bu genelde karşı tarafın ailesinden şişman olanlardan çıkar yada kuzen ve en yakın arkadaşlardan :) Komşuları da yabana atmayın artık onların göz hapsinde olacaksınız.
Ara öğünleri sakın atlamayın hem metapolizmanızı hızlı çalıştırır, hem bir sonraki öğüne çok aç olarak başlamazsınız .
Mümkünse sabah ara öğünler öğlen ve akşam yemeklerinizi aynı saatlerde yapınız.
İlk olarak kalkar kalkmaz 1 bardak ılık suya 1 kaşık elma sirkesi (elma sirkesi olmalı,kırmızı beyaz farketmez) ) koyarak ağır yudumlarla yavaş yavaş içiniz.
Sabah:
Sabah 6 adet az tuzlu yada tuzsuz zeytin.Kibrit kutusu kadar az yağlı yada yağsız peynir.
Domates ve salatalık büyüklerinden 1 rer adet.Yeşil çay veya bitki çayları.Olmazsa fazla demli ve şekerli olmayan çay.
Ben kaynamış yumurtayı haftada 1 tane yedim
Ara öğünlerde
bir avuç badem,fındık,ceviz yada 1adet meyva veya 1 adet galeta
Öğlen yemekleri:
Kış sebzelerinde az tuzlu ve sadece 1 kaşık zeytinyağ veya mısır özü yağla yapılmış 1 kepçe sebze yemeği,1 Kase yoğurt,Bol yağsız limonlu salata 1 küçük dilim kepek ekmeği.
Makarna,Pilav,Bulgur yerseniz sebze yemeğinin yanında o zaman ekmek yememeli ve sıvı yağ ile yapılmış olmalarına ve 4 kaşıktan fazla olmamasına özen gösterin.
Sebzelerden patatesi çok tüketmeyiniz haftada 1 kere haşlanmış orta boy patates yiyebilirsiniz ama sadece sebze yemeklerinin yanında.
Kızartma ve kebab türlerinden uzak durun arada 10 günde 1 yarım porsiyon ve sadece bu ödülü öğlen yemeğinde yapınız .
Aman sakın 2 kilo verdim bir kebabtan bişey olmaz demeyin sinsice bekleyen bedeniniz onu hemen depolayabilir
Ara Öğünlerde
1 Meyve,1 Galeta,1 Bardak süt bunlardan sadece bir tanesini seçin meyve olarak en iyisi Elmadır.
Akşam yemeklerinde
Et çok tavsiye etmiyorum yerseniz 100 gram kadar yağsız ve ızgara olmasına özen gösterin,2. olarak ta 5 yağsız etten yapılmış köfte olabilir.
Tavuk ve Balık diyetlerde mutlaka yenmeli Ben haftada 1 kez balık ,1 kez tavuk ve 1 kez kırmızı et yemenizi öneririm.
Bunlar haşlama yada ızgara olmalı ,Fırında da yağsız olarak yapılabilir ve lütfen balığın en büyüğü tavuğun bütün butu olmasın:)
Akşam bunlardan 1 tanesini yiyebilir yanında da 1 adet kepek ekmek ve bir kepçe az yağlı sebze yemeği olabilir salatayı mutlaka yiyin ama yağsız bol limonlu.
Pilav türlerini akşam yemeklerinde tavsiye etmem.
Örnek 1 : 5 Köfte,1 Kepçe az yağlı sebze yemeği bol salata,1 Dilim Kepek Ekmeği
Örnek 2: 100 gram Yağsız ve derisi alınmış haşlama veya ızgara tavuk (100 gram kadar) 1 kepçe sebze, 1 Kase yoğurt.1 Dilim Kepek Ekmeği
Örnek 3: 1 Adet ızgara yada fırında pşmiş balık (küçük boy yada 1 dilim 100 gram kadar) 1 kepçe sebze yemeği,Salata.1 Dilim Kepek Ekmeği
Örnek 4: 1 Kepçe sebze yemeği , 4 kaşık Pilav ,makarna veya bulgur ekmek yok bol salata .(Ekmek yok)
Ara Öğün:1bardak süt (yatmadan 2 saat önce yemekten en az 1,5 saat sonra
Öncelikle bir doktora ve diyetisyene başvurmanız gerektiğini en iyi uzmanların size yardımı olacağını da lütfen unutmayınız
Uzmanların önerileri
Akşam yemeklerinizi en geç saat 7 ye kadar yiyiniz eğer çalışıyor ve daha geç yemek yiyorsanız akşam yemeği ile yatma saatinizin arasında 3 saat olması gerekiyor ve lütfen bu zamanı koltukta şekerleme yapıp tv izleyerek geçirmemeye çalışın.
Mümkünse yemekten 45 dakika sonra 30 dakika ilk önce yavaş sonra tempolu bir yürüyüş yapın.Eğer bunu yapamıyorsanız yemek yedikten sonra evde 1 saat kadar haraket etmenizi sağlıyacak bir uğraş bulun.
Sizlerden iyi haberlerinizi bekliyorum.Lütfen hangi kiloda olduğunuzu ve her hafta aynı gün buraya kaydettiğiniz gelişmeleri yorum bölümüne sayfanın en altına yazınız.
Herkese ne kadar iradeli olduğunuzu göstermenin tam sırası lütfen diyetinizi bugün ,yarın diye ertelemeyin.
Nede olsa diyet yapacağım diye önünüze geleni diyete başlamadan önce götürmeyin :) Kişisel deneyimlerimden söylüyorum:).
İnanın zayıflamaya başladığınızda ve çevrenizdeki insanların size ve iradenize ne kadar hayranlık duyduğunu gördüğünüzde, kıskanç komşu,akraba ve arkadaşlarınızın hevesle diyetten vazgeçmenizi beklediklerini gördüğünüzde kendinizle gurur duyacaksınız.
Onlara kim olduğunuzu lütfen gösterin kendinize ne kadar güveninizin artığını hayata bile bambaşka bakmaya başladığınızı göreceksiniz
Eşinizin ilk önce çok desteklediğini ama siz zayıfladıkça kıskançlıktan çatladığını görmek çok güzel oluyor :) bunları yaşamayı ertelemeyin ve gelişmelerden beni alttaki yorum kısmına yazarak haberdar ediniz.
Kış aylarında vücut ve metabolizma kendini koruma altına almaya çalıştığından daha yavaş çalışmaya başlıyor İşte incelmenin sırları
[Bu kış diyeti incecik yapıcak Ama lütfen çok hareket :)]
Kış aylarında vücut ve metabolizma kendini koruma altına almaya çalıştığından daha yavaş çalışmaya başlıyor .
Böylelikle yemek yeme ihtiyacının artmasıyla daha fazla karbonhidratlı yiyecekler tüketiliyor .
Terleme de çok az olduğundan dolayı metabolizma hızı en aza iniyor ve eğer dikkat edilmezse aşırı kilo alımı meydana geliyor.
Soğuk havalara karşı bağışıklık sistemi, hastalıklara (grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi) karşı kendini korumak için yağ yıkımını engelliyor.
Bu durumda kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini biraz daha güçlendirmek gerekiyor.
Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme yer alıyor .
Bunun için de mutlaka güne iyi bir kahvaltı yaparak başlamalısınız İyi bir kahvaltı ile güne başlamak sizin hem direncinizi koruyacak hem kilo kontrolünde siz yardımcı olacak hem de metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecektir
Kış aylarında birçok kişi yaz aylarında olduğu gibi yoğun miktar su tüketmeyerek hataya düşerek sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden oluyor.
Bilindiği gibi su vücudumuzdaki bütün metabolik reaksiyonların temel direği Kışın su kaybımız daha az olduğu için susama hissimiz azalıyor.
Ancak su ihtiyacımızı yine de karşılamamız gerekiyor .
Bu yüzden dikkatli bir beslenmeyle birlikte metabolizmanızı çalıştırmak için susamasanız bile günde 2-2,5 ( 10-14 bardak) litre su tüketmeye önem göstermelisiniz .
Eğer su yerine başka içecekler tüketmek istiyorsanız, sıcak içecek olarak genellikle kafein ve tein içeriği yüksek olan çayla kahve tercih ediliyor Bu konuda uzmanların önerisi bitki çaylarını tercih edilmesi Kuşburnu çayı, C vitamini içerdiği için, rezene çayı gaz sorunlarına iyi geldiği için tercih edilebilir.
Soğuyan havalarla birlikte kışın en çok rastlanan hastalık soğuk algınlığı Vücudumuzun direnci azaldığı için daha rahat hasta oluyoruz.
Bu yüzden beslenirken savunma mekanizmanımızı güçlendirmek amacıyla bol bol A ve C vitaminli gıdalar tüketmekte fayda var.
Narenciye (Portakal, mandalina, greyfurt), havuç, kivi, lahana giller (Karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası), yeşil yapraklı sebze (maydanoz, tere, ıspanak) gibi kış meyve ve sebzeler yoğun miktarda vitamin almanıza yardımcı olabilir .
Tabi ki beslenmenize dikkat ederken, spor yapmayı da ihmal etmemelisiniz .
Kış aylarında gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalıyor.
Güneş de yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanıyor.
Bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20 – 25 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmaya (Hafif tempolu yürüyüşler olabilir) ve haftada 2 – 3 kez balık yiyerek kalp sağlığınızı korumaya ve kemiklerimizin de güneşin eksikliğini ( D vitamini yetersizliği ) daha az hissetmesini sağlayabilirsiniz
İhmal Etmeyin
– Balık, yumurta, kırmızı et-bonfi le, tavuk
– Çavdar, tam tahıllı, tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, bisküvi, tarhana, mercimek çorbası
– Bir bardak süt
– Az tuzlu ve çok yumuşak olmayan peynir çeşitleri
– Kefi r, light ayran ya da prebiotik yoğurt
– Taze ve mevsim sebze ve meyvelerinin tümü
– Kurubaklagiller
– Bal kabağı çekirdeği, keten tohumu
– Kuru meyveler (kuru erik, kayısı, dut, incir)
– Yağlı tohumlardan; her gün ortalama 8 adet ceviz, 10 adet fındık ya da badem
– Sık olmamakla beraber, 50gr siyah çikolata, sütlü tatlı ya da dondurma
– Spor durumuna göre protein ya da karbonhidrat barlar
– Her gün ortalama 2,5 litre su
– İhtiyaç duyuldukça bitki çayları ve meyve suları
Uzak Durun
– Basit şekerden yapılmış ürünler (Çikolata, pasta, börek, baklava, şerbetli tatlılar, poğaça)
– Aşırı tuz ve baharat
– Alkol oranı yüksek içkiler ( rakı, viski, votka, tekila)
– Aşırı kafeinli içecekler
– Gazlı içecekler
– Yağda kızartılmış sosis, sucuk, salam, patates, et türevleri
– Aşırı karbonhidrat ve yağ içeren fast food gıdalar
En son eklediğim yeni EN İYİ ZAYIFLAMA YÖNTEMİ NEDİR burdan okuyabilirsiniz
Evet diyetime gayet güzel devam ediyorum, günlük yürüyüş ve spor eksik etmiyorum sonuçlarına burada paylaşacağım iyi akşamlar
merhaba, 17 yaşındayım 172 boyundayım ve 94 kiloyum, hayatımdaki ilk diyetimi bundan 6 ay önce yaptım ve 1 haftada 8 kilo verdim üstelik sudan vermişsindir hemen geri alırsın diyenlerin aksine sadece 5 kilosunu 5 ayda tüm eski yeme alışkanlıklarıma yeniden başlayarak aldım, ablam hayatı boyunca diyet yapan ve her türlü diyeti deneyen birisi, bana böyle kolay vermemin sebebinin ilk defa diyet yapmam ve yaşım olduğunu söyledi üstelik metabolizmam hızlı değildi sürekli yatardım telefona bağımlıydım resmen, her gün okuldan eve gelirken okulda yediğim yetmiyormuş gibi bir de marketten bir poşet dolusu aburcubur alırdım, bunları bir anda kesince ve sağlıklı beslenmeye başlayınca böyle hızlı kilo verdim ve kendimi keşfettim, daha sonra domuz gribine yakalandım ve bu süreçte diyet falan kalmadı bozuldu, geçen hafta aynada kendimi görünce artık bu işe noktayı koymam lazım diye düşündüm çünkü henüz 17 yaşındayım ve bu kilolarım hayatımı, çevremi çok kötü etkiliyor, çok yakın bir arkadaşım da gözümün önünde 40 kilo verince başladım yeniden ve bu sefer sporla da destekliyorum, her gün leslie sansone 30 minute boosted walkını açıp yapıyorum ve gün içindeki egzersizlerin yanısıra 20 dakika da dışarıda tempolu yürüyüş yapıyorum, ekmeği, şekeri, tuzu, unu, çikolatayı tamamen kestim ve ihtiyaç da duymuyorum çok kolay geçiyor egzersiz yaptıkça yapasım geliyor bundan 6 ay önce de böyleydi, günde en az 2.5 litre su içiyorum, kahvaltıda her gün değişimli olarak yumurta, gevrek-yulaf, peynir zeytin yiyorum, öğle yemeğinde bulgur pilavı-yoğurt, ton balıklı veya normal salata tüketiyorum ara öğünlerde tatlı olarak muz veya 1-2 tane kuru hurma, akşam ise hiç yemiyorum, zaten geç acıkan biriyim bakalım bu şekilde ne kadar verebileceğim eğer başarılı olursam buraya yazacağım yeniden, şimdi yazma sebebim ise eğer bir ortamda paylaşırsam daha çok gaza geleceğimi, istek duyacağımı düşünmem
Sevgili Ozy öncelikle 1 haftada 8 kilo vermek hiç ama hiç sağlıklı Değil.Bak Yaklaşık senin yaşların da olan bir Kızım var o da senin gibi ara,ara Diyet yapmak durumunda kalıyor.Önemli olan Sağlıklı Beslenmek ve Spor ile bunu Desteklemek.Yazdıklarının sonunu okuduğum da Sen yapmak gerekenleri yapıyor ve uyguluyorsun. Dediğin gibi Motivasyon çok önemli.Kızıma söylediğim gibi sana da söylüyorum. Çok Dikkatli olan Diyet yaparken Zayıflayacağım diye Bağışıklık sisteminin düşmesine neden olma. Diyet yaparken yenmemesi gereken meyveler arasında aslında kuru Meyveler de var.İçinde su olmadığından Kalori miktarları yüksek olabiliyor buna da dikkat et.Bana gelişmeleri sık,sık yazmanı istiyorum.Kararlı olman ne istediğini bilmenle Gurur duydum eminim İstediğin Kiloya düşecek ve İstediğin de neler başarabildiğini Herkese gösterebileceksin. Haberlerini bekliyorum lütfen bana tüm gidişatı sık,sık yaz. Burada Yorumları da Takip eden bir çok Arkadaş için çok iyi bir Motivasyon sağlayacaksın
merhaba, güncelleme yapmak istedim. son tartılmamla gördüğüm kadarıyla 19 günde toplam 5 kilo vermişim ancak daha çok vermeyi umuyordum, 90’lardan 80’leri görebilsem daha çok azim gelecek… 91 kiloyum şu anda, sürekli elimde 1.5 litrelik su şişemle dolaşıyorum, bu sabah yulaf midemi gerçekten bulandırdı bir daha yiyebileceğimi düşünmüyorum onun yerine haşlanmış yumurta yiyeceğim hem protein almış olurum. gün geçtikçe kilo ve insan vücudu hakkında daha çok şey öğreniyorum, kendime motivasyon arıyorum ve nasıl en sağlıklı ama çabuk verebilirim araştırıyorum. hedefim 3 ayda 15-20 kilo civarı verebilmekti, 5 kilosu gitti bile. aynaya baktığımda hâlâ bir fark görememekten dolayı üzüldüğümü söylemeliyim, özellikle benim üst bedenim alt bedenimden daha şişman ama kilo verince bacaklarımdan gidiyor… yüzümün incelmesi için de her gün farklı yüz egzersizleri uyguluyorum ancak 4 günde bir değişim göremedim, bakalım, umarım işe yarayacak. bugün ablamın ısrarlarıyla yarımdan biraz fazla kıymalı pide yedim, ancak yarınki yemek ve spor programımla bunu dengelemeyi umuyorum. günde 2.5 3 litrelik su içmeyi asla unutmuyorum, su benim en yakın arkadaşım oldu bu dönemde. en çok zorlandığım kısmın yememek değil de motivasyon olması kısmen üzücü ama bir o kadar da iyi. 30-35 kilo fazlası olması insanı güçsüz yapıyormuş bunu fark ettim, özellikle hayatın boyunca bu şekildeysen. böyle işte, buraya güncelleme yapmak bir nevi beni hırslandırıyor herkes nasıl kilo verdiğimi görsün, benim de bir başarı hikayem olsun istiyorum. bir sonraki -5 kilomda görüşmek üzere!
Ozy Sen başarı Hikayeni zaten yazmışsın ve uyguluyorsun.Maalesef bazı İnsanlar Metabolizma konusunda çok şanslıyken,bazılarını Metabolizması çok yavaş çalışıyor.Sen yapman gerekeni biliyorsun.Kızımda arada Yulaf yiyor bazen içine biraz ine doğranmış meyve katıyor ve gün boyu su şişesini elinden bırakmıyor.Beslenmenin dışında Spor olarak neler yapıyorsun? onları da bizimle paylaşabilirsin.
merhaba, spor olarak leslie sansone 30 minute boosted fitness walk yapıyorum 220 kalori yaktırıyor, günde genelde toplam 600-700 kaloriden fazlasını yemiyorum, istesem bile o kadarla doymuş oluyorum zaten, hatta şunu fark ettim güzel bir şey yediğimde ya da doyduğumda diyetimin hiçbir şekilde bozulmamasına rağmen kendimi suçlu hissediyorum, tavuk çok severim ve diyette de var, yediğim zaman mutlu oluyorum ama sonrasında kötü hissediyorum bunu aşmalıyım, 3 gün önce tartıldığımda 89 çıktım, tartıda 80 küsüratı görmeyeli çok uzun zaman olmuş çok mutlu oldum ama bugün 1 aydır ilk defa en sevdiğim çikolatayı alıp yedim toplam 300 kalori almış oldum, sonrasında pişman olmadım değil ama buna değdi diyebilirim, onun dışında ablamla badminton oynuyoruz ve her gün en az 15 dakika yürüyoruz, henüz görüntümde hâlâ bir değişme olmadı, bu pazar günü tartılacağım ve kendimi 87 olarak görmek istiyorum… buraya yazmak gerçekten beni rahatlatıyor, çok teşekkür ederim sizlere.
Teşekkürler Ozy
Resmen beni özetlemişsin, bende senin gibi diyet yapıyorum şuanda ve yaşım 17, boyum 176, kilom 90 zayıflamak için elimden geleni yapıyorum
merhaba çiğdem, 10 gün sonraki değişimini çok merak ediyorum lütfen beni de bilgilendir arada, eminim sen de başarılı olacaksın ve bir sonraki okul dönemine fit ve havalı başlayacaksın! sana güveniyorum lütfen asla pes etme, bunu birlikte başaracağız.
Aslında doğru dediniz, yememe dikkat ederim ve sağlığımı korurum :)
Aynen sevgili Çiğdemcim.Zira bende evde bu ara kilo alanlardanım ama bu Salgın bittiğin de Diyete başlayacağım.Ama evde daha sağlıklı beslenerek arada Evde yapılan Sporlar ile dikkat edeceğim,yapacak en iyi şey bu durumda bu.