Görsel sanatlar ve El Sanatlarına ilgi duyanlar için Yumurta Kabuklarından Mozaik Dekupaj Yöntemi ile 3D “3 Boyutlu” Tablo yapılışı. Resimli anlatımlı Dekupaj Yöntemi.
Resimlere derinlik ve 3 Boyut kazandıran Yumurta kabuklar ile yapılan Dekupaj yöntemi için Peçete dekupajı yapmanız şart değil.
İnternet üzerinden beğendiğiniz veya kendi resminizin çıktısını yazıcıdan alarak bu yöntemi kullanarak Tablo yapabilirsiniz.
Yumurta kabukları ile neler yapılır? sizlere daha önce sizler için paylaştığım Deri dönüşüm Projelerini de göstermek isterim.
Peçete Dekupaj Tekniği ile yapılan Seramik ve Porselen Çaydanlık üzerine Dekupaj çalışması ile güzel ve Dekoratif bir Biblo ev aksesuarı yapılmış.
Cam şişe üzerine Dekupaj yöntemin de yine burada olduğu gibi Yumurta kabukları ile çok şık ve Modern bir Cam Şişe Dekupaj çalışması nasıl yapılmış resimli açıklamalı olarak görebilirsiniz.
Ahşap Tepsi Dekupajı Ahşap süsleme ve Ahşap işleri ile ilgili Arkadaşların ilgisini çekebilecek yine Yumurta kabuklarından faydalandıkları Dekupaj tekniği ile yapılmış.
Burada size iki link vereceğim. Her ikisinde de Tabak üzerine Dekupaj tekniği ile Duvara asılan Duvar süsü Tabak Dekupajı süslemesi üzerinde bir çalışma yapılmış.
Evde Resim çerçevesi,Fotoğraf Çerçevesi Yapımı için yine Peçete Dekupajı Yumurta kabukları ile birlikte kullanılmış. Buradaki çalışma da bir diğer Resim Çerçevesi Dekupaj çalışması.
Son olarak Sandık üzerine Dekupaj Yapımı linkini vereyim daha fazlası için Hobiler bölümüne bakabilirsiniz.
Malzemeler:Yumurta kabukları,dekupaj tutkalı,Dekupaj resmi,fırça ve pano olması için küçük bir tahta veya sunta
Sunta yerine Karton mukavva da kullanabilirsiniz.Yumurta kabuklarını beyaz Dekupaj tutkalı ile yapıştırınız.Dekupaj tutkalının özelliği kuruduğu zaman şeffaf olması.
Tutkal çabuk kuruduğu için yapıştıracağınız alan kadar tutkal sürerek ilerleyin.Yumurta kabuklarının renginin önemi yok Beyaz Yumurta kabuğu da olsa fark etmez.
Yuurta kabukları kabarık durduğu için resme derinlik ve 3 boyutlu izlenimi kazandırıyor ve daha canlı ve etkili görünmesini sağlıyor.
Tutkal kuruduktan sonra sonra üzerini Beyaz Guaj veya Akrilik boya ile boyayınız. Tabi yine Tutkal kullanabilirsiniz de ama Boya tercih etmenizi tavsiye ederim.
Bu Mozaik Tablo için Dekupaj resmi kullanılmış. Genelde nesne üzerine Dekupaj yapılırken ince ve yedirmesi kolay olduğu için Desenli Peçete tercih edilir. Ama Tablo yapacağınız zaman İnternetten istediğiniz resmin çıktısını A4 kağıdı ile alarak kullanabilirsiniz. Hatta isterseniz kendi Fotoğrafınızın çıktısını alarak kendi Dekupaj mozaik tablonuzu da yapabilirsiniz.
Burada Tablonun bitmiş hali bizler ile paylaşılmış fakat ben size bitirme aşamasını da anlatmak istiyorum. Resmi Karton mukavva veya sunta vs ne kullandıysanız onun üzerine Tutkal sürün resmi yapıştırın ve fırça yardımı ile resme zarar vermeden resmin üzerine de fırça ile tutkal sürün.Bu şekilde mozaiklerin arasına Nufüs eden tablo alttaki kabarıklığı yüzeyden daha belirgin olmasını sağlayacak. Zaten dekupaj tutkalı sürdüğünüz için tutkal kuruduğunda hem tutkal belli olmayacak hem Tablo 3 D bir görünüm ile Mozaik şeklini alarak tamamlanacaktır.
Boya şart değil hacim için kullanılmış onun yerine yine Tutkal sürerek aynı işlemi yapabilirsiniz.
çok güzel teşekkür ederim.yağlı boya kullansak olurmu?