Örgü Modelleri KAŞMİR SICAKLIĞINDA BATİK KİLİM DESENLİ EKOSE ETOL YAPIMI

KAŞMİR SICAKLIĞINDA BATİK KİLİM DESENLİ EKOSE ETOL YAPIMI

3878
batik-ipten-kilim-desenli-kutulu-etol-yapimi
batik-ipten-kilim-desenli-kutulu-etol-yapimi

Batik Alize İpten Ekose Desenli Püsküllü Uzun Etol Şal Tığ işi Model Tarifi. Kutucuklar arasından geçirilen 5-6 kat ipler ile yapılan Etol Modeli.

Batik Alize Angora Gold İp- Fuşya Pembe ip Alize Angora Gold renk no 649-3 Yumak Batik ip 1 Yumak fuşya tek renk ipten Etol yapılıyor-3 numara Tığ-Yün iğneleri-makas

Püsküllü Batik Etol Modeli ilim desenli ipten yapıldıktan sonra Batik iple aralara tek renk ipi de katarak Püskülleri yapılıyor.

Etol boyu 1 metre 60 cm- Genişliği 45 cm-Uzunluğunu kendinize göre ayarlayabilir ve çift sayı olarak ayarlamak gerekiyor.En 50 kutu desen ile yapılmakta.

batik-tig-orgu-kilim-desende-etol
batik-tig-orgu-kilim-desende-etol

Etol Modelini Televizyon Battaniyesi-Bebek ve Diz Battaniyesi için de yapabilirsiniz.Ekose Bebek Battaniyesi uygun iplerle güzel olur.

Batik iple uzunca bir zincir çekerek Etol zemini olarak çekilen zincire 6. zincire tığa ip alarak 2 li trabzan 3 zincir 2 zincir atla 3. zincire kutu yapın.

orgu-batik-kilim-bebek-battaniyesi-etol
orgu-batik-kilim-bebek-battaniyesi-etol

Önce kafes ya da kutu dediğimiz Delikli dokular yapılır.Örgü iğnesine geçirilen 5-6 kat ip kafesler arasında boyuna dik olarak bir üsten bir alttan geçirilir.

BATİK DOLGULAR UZUN SIRALI ÖRGÜ ATKI ŞAL YELEK İÇİN

Batik Dolgular Yelek Şal Modeli için burada ki modeli de Tarifi ile çok beğenerek sizlere sundum.

batik-petek-dokulu-kilim-desenli-sal
batik-petek-dokulu-kilim-desenli-sal

Genç Hanımlar için bu desenler de Etol y da Şal Modeli biraz Ağır gelebilir.Ben benim gibi 45 ve üstü hanımlar da daha güzel ve uygun olacağını düşünüyorum.

batik-ekose-diz-battaniyesi
batik-ekose-diz-battaniyesi

Battaniye modeli de şık olur Ama Yataklara Örgü Batik Örtüler,Sandalye üzerine Kilim Desenli Örtü,Paspas,Li Modeli gibi bir çok amaçla kullanabilir bir Desen Çalışması.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz