Evimizde kullandığımız bittiğinde atılan Plastik Yoğurt,Peynir ve Dondurma Kovalarını Keten ip kullanarak Tığla Kova çevresini dekore ederek çok şık Saklama Kapları elde edebiliriz.
Keten ip kullanıldığında daha doğal bir görünüm elde edilmiş. Ancak isteyenler aynı işlemi Örgü ipleri ile de yapabilirler.
Resimlerde gördüğünüz gibi Sık iğne veya Amigurumi örgü yöntemi ile her türlü şekli olan Plastik Kovalar değerlendirebilirsiniz.
Resimlere Tıkladığınız da Daha Büyük Olarak Görebilirsiniz.
Oval şekli olan Deterjan kovalarından Dekore edilen Kova ne kadar da şık olmuş.
Kovaların içine kumaş astar diktiğiniz taktirde daha kullanışlı olur. Burada yine kumaş ile yapılan Gül ve keten kumaş ile süslenmiş.
Ördüğünüz Kova çevresine örgüleri Düğme,Örgü Çiçekler,Kurdele ve benzeri nesneler ile de süsleyebilirsiniz.
Yoğurt Kovası Dekore adlı diğer benzer bir çalışmamız da Kovanın çevresi Ahşap Mandallar ile Dekore ediliyor.
Yine benzer bir Geri Dönüşüm Kova değerlendirme çalışmasın da Polar kumaş ile Kovanın nasıl Dekore edildiğini görebilirsiniz.
Plastik Kovaların saplarını da aynı şekilde çevrelerini tığla ördüğünüz de daha güzel olur. Benzeri örgü yöntemi ile kapak çevresini de ördüğünüz taktirde Kapaklı bir Sepet elde edebilirsiniz.
Her türlü Plastik kovayı örgü ile dekora edebilirsiniz.
Keten ip yerine isteyenler Örgü ipi kullanabilirler fakat Keten ip daha güzel olur
Kovanın çevresine Sık iğne,Amigurumi örneklerini tığla örebiliriz. Kovadan çıkardığınız sapın çevresini de örünüz.
Kovanın genişliğine uygun astar dikmelisiniz.
Astarın kenarlarına hazır kenar danteli dikebilirsiniz. Astar kovadan uzun olmalı çünkü dantel bölüm dışa doğru katlanıyor.
Kovanın sapını takmak için minik bir delik açmak gerekir
[…] Tığla bir şeyler örmeyi seven Arkadaşlar için önerebileceğim burada olan Tığ İşi Keten İple Kova Dekorasyonu çalışmasına bakabilirsiniz. Bu çalışmada Çuval ipi olarak ta bildiğimiz Keten ip Tığ ile […]
[…] Plastik kova dekorasyonu ama bu sefer Tığla örülen Keten İp ile çok şık bir Kova Dekoru […]
[…] Keten ipi Kağıt üzerine çizilen Desen üzerine tutkal (Şeffaf Tutkal) ile yapıştırmış daha sonra ucu sivri Kretuar bıçağı yardımı ile çok dikkatli bir şekilde kağıt motiften kesilerek ayrılıyor. […]