40 İğneli Motif Oyası.Toplu İğnelik ile Motif nasıl yapılır? Bu motiflerle Salon takımı, Yatak odası Takımı, Şömentabla, Masa Örtüsü,Vitrin Takımı gibi birçok takım yapabilirsiniz.
15 motif ile uzun bir sehpaya uzun dikdörtgen bir motifli el işi çok yakışır. Yuvarlak bir şekilde 7 adet motifle salon takımı yapabilirsiniz.
Aparat Motifleri farklı şekillerde dikerek istediğiniz birçok ev aksesuarı Uygulayabilirsiniz. Kenar şerit dantel üzerine Motifleri dikerek havlu kenarları bile yapılır.
Renkli Başlı Toplu İğnelik Fiyatları 1 Tl den başlıyor. 2-3 tane aldığınızda gün için de bir sürü İğnelik Motifleri yapılır.
Pazarda, çarşıda, tuhafiyeler de plastik yuvarlak iğnelik diyerek de bunu bulabilirsiniz. Ya da yuvarlak plastik toplu iğnelik istiyorum dediğinizde Aynısı alabilirsiniz.
Toplu iğne motiflerinde aynı zamanda tek katlı lif ipleri ya da çok ince kot tunikler de kullanabilirsiniz. Incecik örgü ipleri ile Şal motifleri gibi Etol Örgü motifler de yapılıyor.
İğne Aparatı ile çeşitli motifler yapabilirsiniz, farklı şekillerde. Aparatın içerisinde 40 adet toplu iğne olduğu için buna 40 İğne Oyası diyenler de oluyor.
Bu sayfada 40 İğne Oyası ya da Yuvarlak iğnelik İle Motif Oyası için farklı videolar Göreceğiz.
Aparat Oyası Motifleri ile yapılan modelleri göreceğiz. Bu şekilde Motifler ile neler yapılır? Fikir edinmiş olacağız.
İğne Aparatı 40 İğne Kasnak Oyası Motifleri ve Modelleri
İğnelik aparatı ile motif yapanlar arasında o kadar çok uzmanlaşmış kişiler var ki. Bu kişilerin yaptığı motifleri de alttaki resimlerde görebilirsiniz.
Motif Aparatı Alıntı olarak altta resimlerin Sizin doğum renkli iğnelik motifleri için bazılarında yuvarlak plastik iğnelik kullanılmış.
Bazılarında ise ahşap üzerine minik Çiviler ve iğneler ile istenilen boyutlarda yuvarlak kasnak yapılmış.
İğne işi Kasnak Oyası adını Buradan alıyor. Siz de aynı şekilde ahşap aparatlar ile iğne oyası motif örnekleri yapabilirsiniz
40 İğne Motif Oyası Nasıl Yapılır? İğnelik İle Örgü İplerinden Motifler
Yuvarlak aparat motifleri için iki katlı lif ipleri kullanılıyor. Yuvarlak iğneliğin ortasındaki delikten geçirilen ip, iğnelerin çevresinde sarılarak Desenler oluşturuluyor.
Sarma işlemi bittiğinde elinizdeki ip iğneye geçirilerek ortasından motif dikilerek sağlamlaştırılır.
Dikilen yer arkadan düğüm atılarak daha bir sağlam yapılıyor. İp arkadan kesilir.
Bu sefer iğne iplik geçirilir ön tarafta iplerin aralarından geçilerek motife bir şekil verilir.
Motifi iğne aparatın dan çıkarmak için iğnelerin hepsini tek tek çıkarıyoruz.
İğne ile bir alttan bir üsten düğümleme yapılarak motif şekillenmeye başlar.
Bu çalışmaları yaptıkça kendiniz de modelleri daha da geliştirebilirsiniz
Motifleri bu şekilde hazırladıktan sonra şimdi 40 iğne motifleri nasıl birleştirilir? İğnelik ile yapılan Yuvarlak Motifleri Birleştirme Tekniğini görelim.
40 İğnelik Oya Motifleri Nasıl Birleştirilir? İğnelikle Yapılan Yuvarlak Motifleri Birleştirme
Motiflerin birleştirilmesi aynı renk, aynı iple oluyor. Motifleri birleştirirken iğne ile düğümleme tekniği kullanılıyor.
Burada motif sıralamasını ister Yuvarlak Büyük bir Masa Örtüsü Yapabilirsiniz.
Ya da Üçgen bir Şal için veya büyük Kare bir Yatak Örtüsü gibi istediğiniz şekillerde motifleri birleştirebilirsiniz.
Örgü ipi ile yapılanlar ile Örgü Yatak Örtüsü, Masa Örtüsü, Şal gibi modeller yapabileceğiniz gibi, oya ipi ile de 40 İğne Oyası Salon Takımı, Yatak odası Takım Oyalar yapılır.
Büyük Yuvarlak İğnelik İle Farklı Örgü Motif Oyası Yapımı
Buradaki videoda daha farklı bir iğnelik motifi yapılıyor. Daha büyük yuvarlak motifler yapabilirsiniz.
Daha büyük bir İğnelik ile farklı İplik Sarma Yöntemlerinden farklı desenli motifler yapabilirsiniz.
Oya İpinden 40 İğne Oyası Motif Yapımı ve Birleştirmesi
Bu tekniği aynı zamanda Toplu İğne Kasnak Oyası da deniliyor. İğne ve Tığ Oyası yapılan oya ipleri ile, daha küçük motifler yapılıyor.
Çeyizlik yatak odası, mutfak takımı, vitrin takımı, salon takımları da oluyor. Lif ipi ile yaptığınız gibi motifler de yapabilirsiniz.