
Kabarık top modelli örgü modelinde Zarif Dantel yaka detayıyla 2 Tezat örgünün birleşmesinden oluşan Harika Tığ Model Bebek Hırkası yapılışı.
Tığ işi olsun, şiş işi olsun örgü modellerinde model,ip ve renk uyumu beklenir.
Örgü Modelin de İp uyumu Şahane Ancak Zarif bir dantel yakaya kabarık örgü Topları ile tezat bir şıklık yakalanmış.

Bu yemeğin içerisindeki hem tatlı, hem ekşi tadı katarak bu tezat tatları bir arada bir noktada Harika bir şekil de birleştirmek gibi bir şey.
Bu örnek çok biliniyor ve Robalı klasik bir bebek yelek modeli. Ama burada Hırka da Star dokunuş ustalıkla Yaka detayındaki dantelde yapılmış.
İnce ve kibar dantel örgüsü, modelin rengi, Çok şahane kullanılan örnek bebek örgülerini güzelleştiren Popcorn tarzı bir model.
Renk uyumu, ip seçimi, modeli anlatımı kalitesi her şeyiyle çok hoş. Ayrıca Bu modelde Şirin Hanım bize modeli hem Türkçe olarak hem İngilizce örgü videosu olarak 2 video ile göstermiş.
YouTube kanalları Arasında 2 ayrı dilde örgü modelleri tarifini tam anlatımlı sunan hanımlardan İlki ya da teki diyebiliriz Şirin hanıma.
Yakalı bebek hırkasında aynı modeli erkek bebek kız bebek üzerine uygulayabilirsiniz.
Yakada ki detay dantel örgü olmasına rağmen erkek bebekler için de uygulanabilir. Basit bir dantel tekniği ile yapılmış.
Basit Tığ Örgü Yakalı Hırkada Zarif Dokunuşlar
Burada bebe ipi kalınlığında ihraç fazlası örgü ipleri kullanılmış. 0-6 ay bebeklere uygun boyutlarda ve genişlikte hazırlanmış.
Örgü Yakalı Tığ Hırkanın yapımında Çağla yeşili çok güzel bir renk kullanırken, yakada Bembeyaz bir örgü ipi ile çok güzel bir kontrast yakalanmış.

Hırkada 0-6 ay bebek için yapılan modelin boy ölçüsü 29 santim,Yaka ucundan kol ucuna uzunluk kol boyu 25 santim.
Kol kesiminden etek ucuna 20 santim. En genişlik olarak 28 santim. Daha büyük ya da küçüğünüde yapabilirsiniz.
Bunun için Şirin hanım video içinde gerekli bilgileri beden büyütme ve küçültme ile ilgili ipuçlarını paylaşmakta.
Bu topçuk örnekli Zarif yakalı yeşil bebek Hırkasında iki farklı numarada tığ kullanılmakta.
5 milim ve 4,5 milim Tığlar ile model hazırlanmakta. 4,5 no tığ sadece kolların alt bölümlerinde bir darlık oluşturması ve örgünün toplanması için kullanılmış.

Robada ve bedende ise 5 milim tığ kullanılmış. 55 zincir ile yakadan 3 ve katları olarak model kuruluyor.
Ayrıca bu 55 adet zincire başlamak için çektiğinizde bu zincirin uzunluğu 31 santim olacak.
İlk sıranın tamamında sık iğne ile zincir üzerinden geçilmiş. Bu sıradan sonra artırmalar ve roba yapımı başlamakta.

Klasik trabzan örgü ile yapılan yuvarlak roba sonrası modelin gövdesi örüldükten sonra daha sonra kollar tek tek yapılmakta.
Kollar dikişsiz bir şekilde yapılan yanlardan sonra kol altından başlanıp dönerek takma kol gibi işlenmekte.
Son Dokunuş olarak beyaz iple ince dantel yaka detayı uygulanarak model tamamlanıyor.
Burada farklı kenar örgülerini, örgü Kenar danteller ile farklı yakalar oluşturabilirsiniz.

Ama modelinizi sade ve şık bir model yapmak istiyorsanız Şirin Hanım’ın göstermiş olduğu bu basit yaka tekniğini tavsiye ederim.
Kaynak: Özgün makale nazarca.com-Videolu anlatımlar Sirin’s Crochet ve Örgücü Şirin Kanallarına Aittir.