
Tığ işi Örgü tasarım Motifli yazlık bayan hırka modeli. Yazlık ip ile çok kolay Motifli model bayanlar için Tığ işi hırka yapılışı.
Örgü tasarımlarını her zaman çok beğenerek severek paylaştığım sevgili Işıl Hanım’a ait örgü modellerinde bugün ise Tığ model örgü ile yapılan bir Hırka tasarım yapılışı izleyeceğiz.

Bayanlar için tam yazlık olarak giyebileceğiniz fileli motifli 3 farklı renk ile verev motifle modeli 40-42 Bayan hırka modeli.
Hırka yanları doğru genişleyen basenleri çok güzel Kamufle eden çok havalı ve model bir tasarıma sahip.

Işıl Hanım aynı zamanda modelin yapılışını ve birleştirme tekniklerinde video içerisinde Tüm detayları ile kim nasıl? yapılır farklı şekillerde gösteriyor.
Hırka yapımında 3 tane farklı Alize Diva 100 gram da 350 metre uzunluğunda olan yazlık ipler kullanılıyor. Kahverengi tonu, sütlü Kahverengi ve krem 3 renk birleştirilerek model motifleri yapılıyor.

Asimetrik kesimli Uzun kollu tam yazlık hırka modeli 40-42 beden olarak çok rahatlık ile yapabileceğiniz uzun bir hırka tasarımı.
Asimetrik Kesim Motifli Tığ Örgü Bayan Hırka Modeli
3 renkli motifli bayan hırka motifleri 5 numara tığ ile yapılıyor. Motif ebatları 16 santime 16 santim olarak belirlenmiş.

Daha büyük bedende çalışacak olanlar motiflerin boyutlarını Buna göre 17 18 19 santim olarak sıra arttırarak büyütebilirler, yada küçültebilirler.

Videonun sonunda karton üzerinde şema olarak da sevgili Işıl Balaban Hanım kaç renkli kaç tane Sadece krem renk ile kaç tane yarım ve çeyrek motif yapılacağını da detaylı olarak gösteriyor.

Renkli tam motifler 16 adet tam motif, Sadece krem renk ile yapılanlar 14 adet, yarım tek renk motif 7 adet, tek renk 2 adet, çeyrek renkli 2 adet, yarım renkle 2 adet şeklinde motifler hazırlanıyor.

Tam kol boyu omuzdan itibaren 70 cm, tam boy uzunluğu 69 santim. Tartıldığında toplam 630 gram kadar ip tüketilerek model çalışılmış.
Video kaynak: Örgü Tasarım