Fimo hamuru ile çalışmayı sevenler ve Fimo hamurunda kendini biraz olsun geliştirmiş olan herkesin yapabileceği Desenleme bloklar ile neler yapılabilir örnekler.
Bir kaç çeşit Fimo Hamurun renginden elde edilen özel blok yapımı ile nasıl Fimo boncuk desenleri yapılır sizlerde buradaki resimli açıklamada net olarak göreceksiniz.
Fimo Hamuru Nedir fikri olmayanlar için Fimo Bölümüne bakabilir tüm detayları ve neler yapabilirsiniz resimli anlatımlı olarak püf noktaları öğrenebilirsiniz.
Pişirdiğinizde Seramik gibi sert olan bazı kesimlerde Seramik hamuru ile karıştırılan Fimo içinde kimyasal olmayan bir çeşit pişirilen hamurdur.
Oyun hamuru gibi düşünün fakat bu pişiriliyor ve pişirdiğinizde sert ve kalıcı oluyor. Neredeyse bu hamurla her şey yapabilirsiniz. Kırtasiyelerde satılan Fimo hamurunu Polimer kil diye sorarak ta alabilirsiniz.
Fimo hamuru paket fiyatları 6-7 gibi fiyatlara satılıyor 4 tl satan yerlerde mevcut, bu yaşadığınız şehre göre değişiklik gösteriyor. Fimo hamurundan yapılanlar genelde 110 derece ve 20 dakika zaman biriminde pişirilir.
Alttaki Fimo Çalışmaları paylaşımımızdaki ilk resimdeki takı seti yine Fimo hamuru desenleme bloklar ile yapılmış. Fimo hamuruna yeni başlayanlar Fimo Böülümüze baksınlar ve daha kolay ve basit çalışmalar ile başlasınlar derim.
Ayrıca Fimo hamuru alırken Fimo Clasic alırsanız daha rahat çalışırsınız zira daha yumuşak olur. Fimo Soft pişirdikte sonra Oymacılık yapanlar içindir.
Kullanacağımız renkler. Siz isterseniz kendi renklerinizi tercih edebilirsiniz…
Bu aparatı Pasta malzemesi satan mağazalardan da alabilirsiniz. Pastacılar bu aletlerle Şeker hamuru çalışmalarında kullanıyorlar. Ayrıca Fimo hamuru ile çalışanlar ve Şeker hamuru ile çalışanlar aynı şeyleri yapabilirler. Biri yeniliyor biri süs amaçlı fakat her ikiside el ve alet yardımı ile yoğrularak şekillendiriliyor. Bu aletin adı Basmalı Hamur şekillendirme Tabancası ve Fiyatı 29.99 tl
Şimdi tüp yardımı ile fimo hamurlarından minik yuvarlaklar kesiniz. Yuvarlak halkaları örüntü şeklinde üst üste koyun ve Şekillendirme tabancasının içine koyup tabancaya basınız.
Kestiğiniz parçaları cam ile ezerek desenlerin birbirine geçmesini sağlayınız. Merdane ile hafifçe ezebilirsiniz.
Kaşık,çatal sapı süslemelerine ve takı yapmak için boncuklar yapabilirsiniz. Boncuk için içine kürdanla delik yapınız ve kürdanla pişiriniz. Daha sonra delik açmak yada takı için metal halka takmak çok zor.
Desenleme den elde edilen büyük yatay fimo boncuk
Fimo kolyeler
Fimo ile metal sakız kutularını kaplayabilirsiniz. Tüm bu yapılanları 110 derece sıcaklık 20 dakikalık zamanda ev fırınında pişiriniz. Piştikten ve soğuduktan sonra resimdeki çalışmalar gibi parlak olması için kil verniği ya da tırnaklara sürülen ciladan sürebilirsiniz. Kolay gelsin.