Güzellik,Bakım DİŞLERİMİZ NASIL BEMBEYAZ OLUR

DİŞLERİMİZ NASIL BEMBEYAZ OLUR

193
Diş Beyazlığı

Beyaz dişler, ferah bir gülücük ve kendinden emin bir yüz ifadesini kim istemez? Ancak bunun sağlanabilmesi için bir kaç noktaya değinmemiz gerekiyor. Bu yazımızda diş beyazlatmayla iligili doğru bilinen yanlışları ele alacağız. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Diş Hekimi Dt. Diler Karakaya bu yanlışlara değindi.

SERT BİR DİŞ FIRÇASI VE SERT FIRÇALAMAK YERİNE ORTA SERTLİKTE FIRÇA KULLANIN
Dişleri fırçalarken sert bir diş fırçası kullanmak dişin minesine zarar verir. Sert ve yanlış şekilde fırçalamak ise dişlerimizde aşınmaya ve diş hassasiyetine neden olabilir. Dişleri iyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, dişlerin nasıl fırçalandığı ile yani fırçalama tekniğiyle yakından alakalıdır. Genellikle orta sertlikte diş fırçaları kullanılır. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir. Çok yumuşak fırçalar ise dişleri temizlemede yetersiz kalabilir.

DİŞ MACUNUNU FAZLA KULLANMAK DİŞLERİ ÇİZMEZ
Diş macununun miktarından çok içindeki granüllerin büyüklüğü önemlidir. Mine tabakasının çizilmesi; macunun fazla kullanılmasıyla ilgili değil, kullanılan macunun granüllerinin büyük olmasıyla alakalıdır. Bu sebeple granülleri büyük olan macunların uzun süreli kullanımından kaçınmak gerekir. Fırçanın üzerine konulan macun miktarının ?mercimek tanesi? kadar olmasına dikkat ediniz.

ASLA ÇAMAŞIR SUYUYLA DİŞLERİNİZİ FIRÇALAMAYIN
Çamaşır suyu ile dişlerimizi fırçalamak oldukça sağlıksızdır. Çamaşır suyu, hem dişlerimizin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza ve damağımıza ciddi zararlar verebilir. Bü yüzden çamaşır suyunu kesinlikle dişlerinize sürmeyin.

KARBONAT VE TUZLA FIRÇALAMAK DİŞLERİ GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE BEYAZLATSA DA ASLINDA ZARARLIDIR
Karbonat ve tuz gibi büyük granüllü maddeler dişin doğal yapısını zaman içerisinde bozar ve çok renkleşmelere neden olabilir. Geçici bir beyazlık sağlayan bu yöntemin uzun süre kullanılmasından kesinlikle kaçınılmalı ve dişler karbonat ya da tuz ile fırçalanmamalıdır.

BEYAZLATMA DİŞLERİ DAHA ÇOK SARARTIR
Bleaching yani dişleri beyazlatmak dişlerin rengini açmak için yapılır. Beyazlatma süresince dişleri boyayacak (kola, kahve, sigara vb.) maddelerden uzak durur ve rutin ağız bakımımızı yaparsak diş beyazlatmanıza gerek kalmayacaktır.

BEYAZLATICI MACUNLAR DİŞE ZARAR VERİR
Aslında bu doğru bir düşüncedir. Bazı macunların içindeki granüller çok büyük olduğu için diş minesini çizebilir. Bu nedenle beyazlatıcı macunlar mutlaka hekim kontrolü altında kullanılmalıdır. Sigara içenlere yönelik ve beyazlatıcı macunlar çok uzun süre kullanılmamalı ve hekime danışılarak kullanılmalıdır.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ DİŞİN MİNESİNE ZARAR VERİR
Diş taşı temizliği; hekiminiz tarafından yapıldığı sürece dişlerinize zarar vermez, aksine taşların orada kalması sizin için daha çok zararlıdır. İleride geri dönüşümü olmayan doku kayıplarına neden olabilir.

KENDİ İMKANLARIMIZLA EVDE DE BEYAZLATMA YAPABİLİRİZ
Piyasada satılan diş beyazlatmayla ürünlerinin içinde bulunan jellerin konsantrasyonu çok düşük olduğu için çok etkin bir beyazlık görülmeyebilir. Ayrıca bu ürünleri doğru kullanmak çok kolay değildir. Örneğin ürünlerin kullanımı sırasında dişetlerimize zarar verebiliriz. Bu yüzden ürünler mutlaka bir uzmanın fikri alınıp doğru biçimde kullanılmalıdır. Aksi hallerde istenmeyen sonuç ya da sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

DİŞLERİ BEYAZLATMAK ESKİSİ KADAR DİŞ HASSASİYETİNE NEDEN OLMAZ
Diş beyazlatıcı jeller dişlerde hassasiyet yapabilir ancak günümüzde kullandığımız jellerde bu oran çok azdır. Oluşan hassasiyet genellikle bir gün içinde geçer. Geçmeyen hastalarda ise özel olarak uygulanan flor jelleri, macun ve gargaralar ile hassasiyet çözülebilir ya da en aza indirgenebilir.

Yukarıdaki bu maddelere uyarak diş sağlığınızı ve dolayısıyla diş beyazlığınızı bir ömür boyu koruyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz