Yakadan başlanan Tek parça halinde örülen Çizgili Örgü Haroşa Tekniği ile Bebek Hırka Yapımı, tam anlatımlı.
Örgüye yeni başlayanlar bile bu Kolay Bebek Hırkasını yapabilirler. Örgü modelinde sadece lastik ve Haroşa örgü ile yapılıyor.
Hırka için 100 gram 250 metre olan bir özellik bebe yünü ve 3,5 numara 100 santim misinalı şiş ile yapılıyor.
Modelle Uyumlu Degrade Atkı Bere Takımı ile 3 lü Hırka,Bere Atkı Takım örebilirsiniz.
Hırka 1-1,5 yaş Bebeklere uygun boyutlarda. Hırka yakadan başlanarak tek parça halinde örülüp başlangıç için İtalyan ilmek atma yöntemi kullanılıyor.
Yaka lastiği 1 düz, 1 ters olarak örüldükten sonra haroşa örgüye geçilip Hırkanın Yaka bölümünde Kısa Satırlar tekniği ile Yaka Düşürme çalışması yapılıyor.
Hırkanın bitimine doğru ilmek artışların bitimine doğru, diğer renkler kullanarak Hırkanın gövde bölümü renk geçişleri halinde yapılıyor.
Çizgili Haraşo Bebek Hırka Yakadan Başlama
Misinalı şişle Hırkaya 83 ilmek ile yakadan başlıyoruz. Bunun için İtalyan ilmek atma tekniği ile ilmek atıyoruz.
Roba Ayrımları
Roba ayrımları 16 ilmek ön, 2 ilmek arttırma, 10 ilmek Kol, 2 ilmek artırma ,23 İlmek Arka, 2 ilmek arttırma, 10 ilmek Kol, 2 arttırma ve 16 ilmek ön şeklinde ayrılıyor.
Toplamda 16 sıra arttırma uygulanan Robayı bitirdikten sonra renk değişimine geçiyoruz.
Hırka da Çizgili Kol Yapımı ve Beden Bitirme
Roba bitiminden sonra ilk renk geçişi yaptığımız zaman ilik evini açıyoruz. Bir tane de Yaka lastik yapımında açmıştık, Şimdi 2 tane ilik yerimiz oldu.
Mavi ile bir süre gidiş geliş normal bir şekilde. Sonra tekrar krem renk ipe geçiyoruz. Buralarda renk geçişleri uygulaması yapılır.
Tekrar mavi renge geçirdiğinde artık kolların yapımına başlıyoruz. Çizgili örgü çalışması kollarda devam ediyor, bedende de Devam edecek.
Kol ayrımından itibaren 18 santim Haroşa örgü ördükten sonra Kol lastik yapımına geçilir.
Kol yapımında ilk önce bir sıra Mavi, bir sıra Krem örgüler yapıldıktan sonra 7-8 sıra Mavi renk ile devam ediliyor.
Daha sonra Lacivert renk ip alınıp bir sıra açık Mavi, bir sıra Lacivert ördükten sonra bunu da bir süre yapıyoruz. En son 3-4 diş lacivert ip ve Kol lastik ile kollar bitiriliyor.
Beden yapımına başladığımız da da aynı Koldaki örgü renk sırasını Hırkanın bedeninde de uyguluyoruz.
Aynı şekilde ince çizgili Desenler yapılıp daha sonra açık Mavi ile haroşa sonra, tekrar Lacivert çizgili Desenler yapılıyor. Lacivert ip ile haroşa örüldükten sonra lastik ile Hırka bitiriliyor