Örgü Modelleri Bebek Örgüleri İNCE İP KALIN ŞİŞE ÖZEL ÖRNEK YAPIMI

İNCE İP KALIN ŞİŞE ÖZEL ÖRNEK YAPIMI

28644
ince-ip-kalin-sis-orgu-modeli
ince-ip-kalin-sis-orgu-modeli

Angora Yünle Şal,Atkı,Etol ve Kadın Yelek örneği için 4,5 no Şiş kullanılıyor. Bu Örgünün özelliği bu. İnce İpe kalın şişle salaş Örgü elde ediyoruz.

Örgü tekniği ilmekler den oluştuğu için kaç ilmekle İsterseniz bu modeli kurmaya başlayabilirsiniz.

alize-angora-ince-iple-kalin-sisle-orgu-ornegi
alize-angora-ince-iple-kalin-sisle-orgu-ornegi

Bu tarz modellere başladığınızda lastik modeli yapacaksınız Onu da aynı şekilde çakalın işi yapmanız gerekir Aynı eski yakalanması için.

Örgünün önünde farklı işlem ,arkasında farklı işlem uygulanmasına rağmen her iki tarafı da aynı örnek şeklinde.

Bayan şal Etol ve yelek modellerinde çok kullanılan Alize Angora simli ince ip kullanılıyor. Bu ip 4,5 şiş ile istediğiniz ilmek üzerinden başlayabilirsiniz.

delikli-orgu-ince-ip-kalin-sisle
delikli-orgu-ince-ip-kalin-sisle

Modeli Kalın ip, ince şiş ile yaptığınız da örgü de aynı etkiyi göstermez. Arzu ederseniz Orta kalınlıkta ip ve 3 numara şiş ile deneyebilirsiniz.

Aynı desene sahip olmanız için ince ip kalın şiş kullanmak şart. İnce iple delikli örgü deseni olduğundan bu modeli Uzun Atkılar, Boyun atkıları,Uzun Gelin Etolleri, Gelin Şalları gibi modellere uygulayabiliriz.

Bu şekilde hem yaz, hem kış örgülerin de bu model ile örülen giysileri her Mevsim kullanmamız mümkün.

ince-iple-yapilan-nazarca-sis-orgusu
ince-iple-yapilan-nazarca-sis-orgusu

Geçen gün buna benzer farklı desende Yukarı Çıkan Ajurlar Örgü Modeli adında bir örnek daha paylaşmıştım. O modeli de sayfadan bakabilirsiniz.

İnce iple Delikli örgünün püf noktası. Bu örnek bir ters, bir düz tekniği ile örülmesine rağmen lastik modeli gibi görünmüyor. Bunu da bir püf noktası sağlıyor. Örgü videosunu bunu da göreceksiniz.

İnce İp,Kalın Şiş Delikli Salaş Örgü Tekniği

Örnek anlatımında dört buçuk numara. Ancak bu örgü yine aynı ince ip 5-6 Hatta 7 Numara şiş ile ördüğünüz de çok daha mükemmel olur.

İlmekler atıldıktan sonra bir ters, bir düz ,bir ters, bir düz yaparak şiş sırasını sonuna kadar bitirelim.

Her zaman birer tane kenar ilmeği. Bunları örmeden alacağız. 2 sırada düz olan ilmek düz ters olan ilmekleri ters yapalım.

Lastik modelindeki gibi düzü ters,tersi düz yapmıyoruz yani. 3. sırada da ilk ilmeği örmeden alın. Yine Düz örülenler Düz, Ters örülenleri ters Örün.

ince-ip-kalin-sisle-salas-orgu-teknigi
ince-ip-kalin-sisle-salas-orgu-teknigi

Örgü 4 sırada bir oluşuyor. Her 4 sırada bir örnek kendini tekrar ediyor. Şimdi 4 sırada Örgünün püf noktasını göreceğiz.

İlk ilmeği örmeden alıyoruz. 2.ilmeğin içinden değil, ilmeğin altından 2. delikten düz örgü ile alacağız ve diğer şişte kalan ilmeği serbest bırakacağız.

Ters olan ilmeği de örmeden alın. şişte bulunan 4 ilmeği aynı şekilde altındaki 2. delikten düz örün diğer şişteki ilmeği bırakın.

Bu sırayı Bu şekilde tekrarlanarak bir desen oluşturmuş oluyoruz. 4 sırada bir desen oluşuyor. Sonra tekrar aynı baştan beri yaptıklarımızı tekrarlıyoruz.

Kalın bir iple Bebek, Diz battaniyesi, Yatak Örtüsü gibi büyük ebatlı örgüler yapabilirsiniz. O zaman Kalın ip ve 9 numara, 10 Numara, 11 numara şiş ile bu model yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz