Boşalan yoğurt ve boya kovalarını,kaplarını değerlendirerek içine deterjan,gıda,Ekmek,bakliyat,küçük oyuncakları vs koyabileceğiniz Dekoratif Kovalar ve Kaplar elde edeceğiz. Bunu bulduğum yabancı sitede tüm detaylarıyla göstermişler bende nasıl yapılır sizlere resimlerden gördüğüm ve anladığım kadarıyla anlatmaya çalışarak yazacağım. Tabi bu kapların kapaklarınıda kumaşla kaplayarak süslerseniz bence harika olur. İçine ne isterseniz koyabilirsiniz tabi hangi boyutta olacağınıda kullanacağınız kapların boyutuna göre yaparsınız. Fakat şeker,makarna,bakliyatlar ve Banyoda detarjan koymak için çok güzel bir fikir. Burun bu geçişe tanık olalım.
Burda büyük boy boya kovası kullanılmış. Onlar silikonla yapmışlar bizde slikon ve tanancasının olmasının olasılığı pek olmadığına göre güçlü bir kumaş yapıştırıcısı kullanacağız. Desenli şerit kurdeleler ve yapıştırma,pile verme için işimizi kolaylaştıracak hobi yada dondurma çubukları.
Temiz bir iş çıkarmak için kovanın boyutuna ve enine uygun kestiğimiz kumaşın kenarlarını düzgünce iki kat iç içe geçecek şekilde katlayarak ütülüyoruz.
Ütüleme işlemi bittikten sonra
Kovamızın ağzının olduğu yere tutkal yada yapıştırıcı sürerek
Çubuk yardımıyla
Pile vererek yapıştırıyoruz.
Aynı işlemi kovanın altınada yaparak en son şerit kurdeleleri tam ortaya yada kovanın ağzına yakın yere kumaşı tam oturtacak şeklde yapıştırıyoruz.