Yer Elması Faydaları Nelerdir ve Yer Elması Nasıl Tüketilir
Herkes tarafından bilinen fakat ülkemizde sıkça tüketilen bir sebze olmayan Yer Elması yararları nelerdir dediğimizde yararlarını saymakla bitiremeyiz.
İçinde bir çok vitamin türü olan Yer Elması aynı zamanda patatesgillerden yer altında yetişen yumru türü tadı hafif tatlı olan meyve gibi soyarak yiyebileceğiniz gibi bir çok tarifi olan yemek çeşitleri bazı yörelerde sıkça yapılan bir sebze türüdür.
Parlak sarı renkteki çiçekleri dikkat çekici güzellikte olan Yer elmasında Ave C vitamini bulunduğu gibi aynı zamanda demir,kalsiyum,fosfor mineralleri içerdiğinden insan vücudu için gerekli minerallere ve vitamine sahiptir.
Ülkemizde Yer elmasının en çok neye iyi geldiğini sorsanız insanlar cinsel gücü artırıcı özelliklere sahip olduğunu söyleseler de sadece cinsel gücü artırmaz aynı zamanda İnsanların vücut direncini de artırır.
Emzikli anneler kilo almadan nasıl sütümü artırırım diye sorduklarında Yer Elması anne sütünü artırmakta ve içindeki vitaminler ve mineraller sayesinde anneden bebeğe geçen sütle bebeğe de çok faydası bulunmakta fakat fazla tükettiğinizde bebekte gaz sancılarına sebep olabilir.Tabi kararında tüketmek kaydıyla.
Doğumdan sonra kabızlık çeken kadınlar hem sütlerini artırabilirler hem kabızlık gidermekte faydalı olduğu için Yer Elmasını rahatlıkla tüketebilirler.
Böbrek rahatsızlığı sebebiyle ve idrar yollarını üşüten idrara çıkmakta zorluk çeken insanların tüketebileceği besinler arasında da Yer Elması bulunmaktadır.
Yer elması neylere faydalıdır dediklerinde şunu da belirtmek gerekir ki zayıflamak isteyen vücudundaki üreler den kurtulmak isteyen hanımlar ve beyler idrar söktürücü özelliği sayesinde içinde kalorisi az olan Yer Elmasını tüketebilirler.
Soğuk havalardaki göğüs ağrılarına ve şiddetli öksürüğe iyi geldiği için balgam sökmek için birebirdir. Özellikle soğuk havalarda Romatizması azan dizleri ve bacakları çok ağrıyanlar ne içmeli ya da ne yemeli diye araştıranlar içinde Yer elmasını tavsiye edebiliriz. Romatizmal ağrılar kadar aynı zamanda mafsal ve nikris ağrılarını hafifletirken vücuda dirençlik kazandırır.
Basur rahatsızlığı olanların sıklıkla karşılaştığı sorunları gidermekte yardımcı olur kabızlığa iyi geldiği için bağırsakları yumuşatır basur rahatsızlıklarını hafifletir. Cilt kuruluğuna içindeki mineraller sayesinde katkıda bulunur cildinizi güzelleştirir.
Peki tüm bunları Yer Elmasının faydaları ve vücuda etkilerini anlattıktan sonra Yer Elması nasıl tüketilir,Yer elmasından neler yapılır nasıl kullanılır ondan biraz bahsedelim. Yer elmasını haşlayıp kaynamış patatesi yediğiniz gibi yiyebilirsiniz.
Tabi bunca mineral ve vitamin içerek Yer elmasının suyu da çok değerli haşladığınız yer elmalarını yerken suyunla saçlarımızı yıkayarak saç diplerini güçlendirir saç dökülmesine ne iyi gelir sorusu için belki bir çözüm üretmiş olabiliriz.
Haşladığınız Yer elmalarını güzelce ezip lapa haline getirin ve vücudunuzdaki şişliklerin üzerine koyarak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.
Besin değeri yüksek kalori değeri düşük sebze ve meyveler arasında bulunan Yer elmasından az yağlı patates yemeği gibi yemek yaparak ya da haşladığınız yer elmasını limonla tatlandırarak diyet yapanlar kullanarak sağlıklı bir şekilde zayıflamakta kullanabilirsiniz.
Çoğu kişi tarafından meyve olarak bilinen aslında Bileşikgiller Ailesinden Familyasından olan Yer Elması aynı zamanda içinde İnulin denen maddeyi barındırdığı ve içinde şeker hastaları içinde çok faydalı ve tüketilmesi gereken sebzelerdendir.
Zeytinyağlı yemekleri yapılan tadı ile Enginar sebzesinin tadını andıran Yer elması yetiştiriciliği zor ve zaman isteyen bir sebze türüdür. Yer Elması almak için en doğru ay Ekim ayıdır Ekim ayında tadı yerinde ve taze olarak Yer Elması Köksaplarını tüketebilirsiniz.
Haaşlandığı zaman tüm vitamini suyun içinde kalan Yer Elmasını eğer bir elek yada ilistire koyarak buharda pişirirseniz tüm vitamini ve minaralleri içine hapsedeceğiniz için sebzeden en iyi şekilde faydalanmış olursunuz.
Bebeklere Yer Elması yedirilirmi? bebeklerde yer elması sindirim zorluğuna sebeb olabileceğinden çok tavsiye edilmez. 1yaşından büyük olan çocuklara çok az verilip sindirim düzeni takip edilmekte faydalıdır.
Görünüş olarak Ayçiçeğini andıran bitkisi sarı çiçekleriyle Yer Elması düşünülenden çok daha fazla uzayan bir bitkiye sahiptir. Boyu 1,5 2 metrelere kadar çıkan bitkiler Nisan ve Ekim aylarında iki kere hasat edilir ve Kışın tüketilen sebzelerdendir.
Eğer Yer Elması yetiştirmek istiyorsanız en doğru bilgileri Burdan bulabilirsiniz.
Çok Teşekkürler Ayşegül hanım Kilolarından muzdarip bir bayan olarak deneyimlerimi sizler ile de paylaşmak istedim.
Ben 120 kilodan yedikçe düşüyorum. Basur problemim yediğim süre içinde olmuyor.gerçekten bir yıldır basur dan neler çektiğimi ben biliyorum.
Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık gerçekten görüyorum faydaların.