Biz mi çok geri kaldık yoksa onların buldukları tekniklermi çok ötede bilemedim doğrusu. Akıllının birinin bulduğu bu yöntemi valla hayranlıkla karşıladım. Biz hala kaldırımlara döşenen taşları tek,tek imal edip onları günlerce tek,tek döşetelim. Umarım bu resmi gören bir belediye çalışanı bunu başkanlarına gösterirde bu dahice fikri onlarda uygularlar. Hem zamandan hem paradan tasarruf edilirse en azından ödediğimiz vergiler boş yere gitmemiş olur. 3 lü olarak tasarlanan bu parke taşı şekillendirme kalıbını işi bilen bir kaynakçıya yaptırarak aynı sistemi kullanarak sizde bahçenizin yolları ve dekorasyonu için kullanabilirsiniz.
Dekorasyon PARKE TAŞI DÖŞEME TEKNİĞİ
İzmir de Selamlar.Verdiğiniz Bilgiler için çok Teşekkürler Orhan Bey
Bu işin adı baskı betondur
Kendim de bizzat antalya civarında çokk yaptım çeşitli şekilleri vardır sağlamlık açısından ve kaldırıma göre çok daha az para ile ve ömür bakımından daha da uzun süreli işi bende faydalı buluyorum sivas merkezde ikamet ediyorum ve her sene kaldırım yapılmasından sıkıldık ve bunu yetkili kişilere kurumlara gösterdik yorum yok sadece güldüler sivastan selam olsun herkese
Selamlar,günümüzde kullanabilirlik imalat yerine estetik imalat gözönünde bulundurulduğundan ki son derece yanlış!biz mi ilerledik onlar mi geri kaldı gibi bir başlık açılmış!Bakın bir ürün ,yapı vs eğer işinize uygun tasarlanmamışsa görselliğin bir değeri yoktur!Kilit parkenin ayrı ayrı döşenmesi gerektiği ve bu şekilde stabil olması vede bozuk veya bozulan taşın değiştirilmesinde kolaylık sağladığı ayrıca yükün ağırlığını dağıttığı için ülkemizde yapılan imalat doğrudur.Resimde görülen uygulama son derece yanlış bir uygulamadır!
Sevgili Ferudun bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
Bu teknik pratik gibi görünsede pekte pratik değil. Taşların ayrı ayrı imal edilip döşenmesindeki amaç daha sağlam ve stabil olmasıdır, lakin ülkemizde aslına uygun olarak imalat yapılmadığından çabuk deforme olmaktadır. Geçmiş yıllarda yurt dışında bu işin yapılışına tanıklık etmiş idim orada bu taşın döşeneceği zemin önce en az 20 cm sıkıştırılmış ince kum ile tesviye yapılıyor bizde ise sadece 5 cm civarı kum seriliyor “sıkıştırma yok” doğal olarak üzerine döşenen malzeme ne olursa olsun çabuk bozuluyor.