Bebekler için Örgü Takım Askılı Tulum ve Bebek Hırka Modeli ancak bu kadar güzel olur. Son zamanlarda en çok beğendiğin Örgü Bebek Takımı, Askılı Tulum ve Hırka Takımına bayıldım.
Tabii ki model harika, mükemmel ancak Hacer Hanımdan Allah razı olsun. Gerçekten modeli çok güzel anlatmış.
Aynı zamanda çok Düzgün bir örgü ile çalışmış. Kendisine çok teşekkür ederim.
Örgü Spor Bebek Takımın Geçen gün ben bu Bebek Tulumu Yapılışını paylaşmıştım. Ancak henüz o zaman daha Hırkası yapılmamıştı.
Ama şimdi bu sayfada da size hem tulum ,hem hırkanın videosunu birlikte vereceğim ki tulumun yapılışını Ayrıca aramak zorunda kalmayın.
Örgü Bahçıvan Tulum ile Hırka Takımı 1-2 yaş Bebekler için. Ancak daha Büyük Çocuklar için yapmak isteyenler için de Örgü Takım videosunda tavsiyeler ve veriliyor.
Hırkanın Takımı Örgü Uzun Paçalı Bebek Tulumu Himalaya Everday Bebe Lüks Çift kat iple yapılmıştı.
Tulumda yapılan siyah cep, aynı şekilde Hırkada da kullanılır. Yaka düşürme tekniği Bebek Hırkasında nasıl yapılır? Bu modelde onu da göreceksiniz.
Hem hırkayı hem tulumu Farklı renkler ile kız çocuklar için. Biraz Cici süslemeler ile çok şirin Kız Bebek Tulum, Hırka takımı olur.
Hırkanın yapımında aynı tulum da olduğu gibi Himalaya Everday Bebe Lüks iplik kullanılmış.
Hırka için 6, tulum içinde 2 adet düğme, toplamda 8 adet düğme gerekiyor. 4 numara şiş kullanılmış.
Arzu edenler misinalı şiş ile yapabilir. Hırka da Sadece ayrımlar da misinalı şiş kullanılmış.
Tulumlu Hırkanın Robadan Başlanması
Tulum kenarlarında örgü üzerinden yapılan ilmekli biye işlemi, aynı şekilde hırkada kol üzerinde de kullanılmış.
81 ilmek ile örgüye başlanarak bir ters, bir düz 6 sıra lastik yapılır. Örgünün başında ve sonunda 7’şer adet tekli lastik ile hırkanın ön patlar yapılır.
Hırkanın arabasında ön yüzünde 3 diş haraşo sırası için patları lastik ortada kalan ilmekleri haroşa yapalım. 3 dişten sonra Robayı düz örgü ile yapılacak.
Yaka Düşürmeli Takımın Hırkasında Roba İlmek Ayrımları
Haraşo sıralardan sonra Roba ilmek ayrımları başlar. Bu sırada ilk ilik evi açılır. Kenar lastik ilmekleri de dahil olmak üzere 15 ilmek ön için.
Roba ilmek ayrımlarında isterseniz gizli çoğaltma yaparsınız, isterseniz normal çoğaltma ilmek artırmaları yapabilirsiniz.
15 ilmek ön için ördükten sonra bir arttırma yapın, 2 ilmek Örün, tekrar bir artırma yapın. Kol için 9 ilmek örün tekrar artırmaları yapın.
Örgünün arkası için 24 adet ilmek Örün ve artırmayı gene yapalım. Arada artırmalar yapılacak şekilde Kol için tekrar 9 ilmek ve arttırma, 15 ilmek Ön için yaparak lastiği ile sırayı tamamlayalım.
Yaka düşürme tekniğini de uyguladıktan sonra, Robayı düz örgü ile Pat lastiklerini ise tekli lastik ile örelim.
Robayı yaparken artırmaları yaptığımız yerden, yine aynı artırmaları Tabii ki devam ediyoruz. Roba Yapımı bitinceye kadar.
İlmek arttırmayı 22 kez yaptıktan sonra robanın bitimine geldik. Modeli daha Büyük çocuklar için yapacaklar arttırma sıralarını 24 ya da, 26 kez yaparak daha geniş bir Hırka yapabilirler.
Eğer elinizde 4 numara misinalı şişiniz varsa roba bittikten sonra misinalı şişe geçerseniz daha rahat edersiniz.
Hırka Robası Bittikten Sonra Kol,Ön ve Arka İlmek Ayırma işlemi
Araştırmalardan sonra Önler için ayrılan ilmekler lastik ile birlikte 37 ilmeğe ulaştı.
Örgünün ters tarafında 37 ilmeği başındaki lastiklerden sonra geri kalan ilmeği tamamlayarak 37 ilmek olana kadar ters örgü yapalım.
Ön için ayrılan 37 ilmeği ya bir şişe alın, ya da bir ip geçirerek bekletin. Şimdi Önümüzdeki ilmekleri kol artırması için ayrılan yere kadar örelim.
Kol ilmeklerini de ayırdıktan sonra Arka için ayrılan ilmekleri arttırma yerine kadar örmeden misinalı şiş geçirelim.
Diğer kolun yapımına geldiğimizde yine bir sıra ters Örüyoruz. Kol ilmeklerini yine farklı bir şişe geçiriyoruz.
Sadece misinalı şişte Ön, Arka ve diğer Ön ilmekleri olacak. Kolları kenarda bekletiyoruz.
Takım Bebek Hırkasında Kolların Yapılışı
Tüm ilmek ayırmaları yaptıktan sonra şişte Beklettiğiniz kol ilmeklerinden ilk Kolun yapımına başlayın.
Her iki kolu öldükten sonra misinalı şişte bekleyen ön ve arkaları birlikte öreceğiz.
Kollarda başta ilmek eksiltme olmayacak. Ancak ilerleyen sıralarda tek tek toplamda iki, üç tane ilmek kesme işlemi ile kolu lastik yerine gelene kadar öreceğiz.
Omuzdan kol lastik ucuna kadar toplamda 40 santim uzunluğunda kol öldükten sonra ilk kol bitirir. Lastik genişliği yaka lastiği gibi 11 sıra aynı genişlikte yapılır.
Şimdi diğer kolun yapımına da aynı şekilde başlayan. Bu kolda iki üç ilmek kesme işlemi yapmıştık. Diğer kolda da aynı şekilde ilmek kesme işini yapın.
Şimdi öreceğiniz kolu da 40 santim uzunluğa geldiğinde bitirin. Bedeni eteğe doğru Örmeye devam edelim.
Hırkada Koltuk Altı Kapatma ve Beden yapılışı
Hırkaya yakadan başladık, robayı bitirdik, sırası ile kolları bitirdik. Şimdi Hırka Beden Birleştirme başlıyor.
Örgüye tersten başlayarak bütün ilmekleri birleştirelim. Koltuk altına gelindiğin de ilmek değiştirme ve birer arttırma yapalım.
Hırkanın boyu istediğimiz boya gelene kadar, lastikler lastik, beden düz örgü ile örüldü. Etek lastiği ve tekli lastik yapılıp bitirilir.
Şimdi sırada Örgü Üzerinden kollara İlmekli Biye Tekniğini uygulayacağız.
Bebek Hırka Kollarına Örgü Üstünden İlmekli Biye Tekniği Yapımı
Burada Tığ kullanmamız gerekiyor. Açık renk ipi kol lastiğin Tam ortasından başlayarak, Alttan, üstten ilmek çıkarma tekniği ile kol boyunca yapalım.
Bu işleme kol lastiğinden başlayıp, yaka lastiğinin bittiği noktaya kadar uyguluyoruz.
Aynı açık renk ile örgü videosunu da gösterildiği gibi her iki gibi yaparak hırkanın üzerine dikerek modeli bitiriyoruz. Son olarak düğmeleri de dikiyoruz.
İkili Örgü Tulumlu Hırka Takımının Bahçıvan Tulum Tarifi Videosu
Takım Örgü Tulumlu Hırkanın Tulum Yapılışı,Bebek Örgü Giysisi
Bebek tulumunda aynı şekilde çift katlı ip kullanılarak, her iki parçayı aynı şekilde örüp, Daha sonra İlmekli Biye Tekniği ile birleştiriyoruz.