Herhangi bir laminasyon işlemi sonucunda bir araya getirilen ve birbirinden farklı katmanlara sahip olan parke türüne Laminat Parke denir.
Laminat parkenin diğer adına Yüzer Ahşap Kiremit denir. Laminat parkenin iç çekirdek kısmı, genellkle hem melamin reçinesi adı verilen malzemeden hem de fiber levha adı verilen malzemeden oluşmaktadır.
Laminasyon İşlemi Nedir?
Herhangi bir malzemenin birbirinden farklı katmanlarda üretilebilmesine olanak sağlayan işleme Laminasyon İşlemi denir.
Formaldehit Nedir?
Doğada doğal olarak bulunan kimyasal bileşik türüne Formaldehit denir.
Melamin Reçinesi Nedir?
Folmaldehit adı verilen kimyasal bileşikten türetilmiş olan ve içerisinde melamin halkaları bulunan reçine türüne Melamin Reçinesi denir.
Fiber Levha Nedir?
Ahşap liflerden yapılmış olan ahşap türüne Fiber Levha denir. Fiber levhanın diğer adına Sunta denir. Fiber levha, genellikle mobilya endüstrisinde tercih edilen bir ahşap türüdür.
Laminat Parkenin Temel Özellikleri Nelerdir?
Laminat parkenin temel özellikleri, kendi içerisinde 6 ana gruba ayrılır. Bunlar;
1)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha kolay bir şekilde monte edilebilen parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
2)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha kolay bir şekilde bakımı yapılabilen parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
3)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha az maliyete sahip olan parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
4)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha az beceri gerektiren parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
5)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha dayanıklı parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
6)Laminat parkenin, diğer parke türlerine göre daha Hijyenik parke türü olması, laminat parkenin temel özellikleri arasında yer alır.
Laminat Parkenin Performans Testi Türleri Nelerdir?
Laminat parkenin performans testi türleri, kendi içerisinde 9 ana gruba ayrılır. Bunlar;
1)Statik Yük Testi
2)Kalınlık Yükselmesi Testi
3)Işık Direnci Testi
4)Temizlenebilirlik Testi
5)Leke Direnci Testi
6)Büyük Top Direnci Testi
7)Küçük Top Direnci Testi
8)Suya Dayanıklılık Testi
9)Boyut Toleransı Testi
1)Statik Yük Testi Nedir?
Laminat parkelerin, aşırı yükten dolayı meydana gelen girintilere karşı koyabilme yeteneğinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Statik Yük Testi denir.
2)Kalınlık Yükselmesi Testi Nedir?
Suya maruz kalan laminat parkelerin, meydana gelen kalınlık artışına dayanabilme yeteneğinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Kalınlık Yükselmesi Testi denir.
3)Işık Direnci Testi Nedir?
Işığa maruz kalan laminat parkelerin, meydana gelen ışık nedeni ile rengini koruyabilme yeteneğinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Işık Direnci Testi denir.
4)Temizlenebilirlik Testi Nedir?
Laminat parkelerin, yaygın olan ev eşyaları arasında temizlenebilme yeteneğinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Temizlenebilirlik Testi denir.
5)Leke Direnci Testi Nedir?
Laminat parkelerin leke tutup tutmadığının belirlenebilmesine olanak sağlayan performans testi türüne Leke Direnci Testi denir.
6)Büyük Top Direnci Testi Nedir?
Büyük çaplı bir topun laminat parkelere çarpması durumunda laminat parkelerin kırılma direncinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Büyük Top Direnci Testi denir.
7)Küçük Top Direnci Testi Nedir?
Küçük çaplı bir topun laminat parkelere çarpması durumunda laminat parkelerin kırılma direncinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Küçük Top Direnci Testi denir.
8)Suya Dayanıklılık Testi Nedir?
Laminat parkelerin, olası aşınma problemlerine karşı dayanabilme yeteneğinin ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Suya Dayanıklılık Testi denir.
9)Boyut Toleransı Testi Nedir?
Laminat parkelerin arasında yer alan boyutların ölçülmesine olanak sağlayan performans testi türüne Boyut Toleransı Testi denir.