İklim değişikliği nedeni ile vücudumuzun dengesini koruyabilmek ve en kolay bir şekilde hastalıklardan uzak kalmak için Şifa Kaynağı Kış Çayının içinde neler bulunur? Kış Çayı Nasıl Hazırlanır? Kış Çayı Nedir? Nasıl İçilir?Kış Çayının Muhteviyatı.
Kış çayında hangi bitkiler kullanılabilir?Kış çayı nasıl yapılır,Kış çayında hangi meyveler kullanılabilir?Kış çayı nasıl demlenir?Kış çayı yaparken nelere dikkat edelim?
Haberlerde bu Kış çok sert ve soğuk geçeceği bir çok hastalıktan muzdarip olabileceğimiz haberlerini sizlerde izlemişsinizdir.
Kışın Hastalıklardan korunmanın yolu yine Bitkisel çaylar,Şifalı otlar ve önlem almaktan geçiyor.
Kışın Bitkiler ve Baharatlar ile hazırlanan Kuşburnu,Ihlamur,Adaçayı gibi bitkileri hangi miktarlarda kullanmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.
Doğal Çaylar aşırıya kaçmadan tüketilmeli fazlası vücutta ,böbreklerde bir takım rahatsızlıklara neden olabilir.
Aktarlardan satın alabileceğiniz Bitki ve Baharatlar ile Kış çayı hazırlama aşamasına geçmeden önce suyu çok iyi kaynatmalı kireçten tamamen arındırmalısınız.
Kış çayı nasıl demlenir?
Arzu edenler şaşal su ile yapabilirler. Bilinenin aksine Kaynar suyun içinde malzemeleri bekleterek değil kaynar suyun içinde bitkileri kaynatarak demleyeceğiz.
Kış çayı çeşitleri arasında su kaynadıktan sonra bitki ve baharatlar 5 dakika kadar bekletilip içilenlerde bulunuyor.
Kış çayı ne kadar süre demlenmeli?
Kış çayı tüm malzemeler konulduktan sonra yaklaşık 4 dakika kadar kaynatılarak demlenir
Hamile bayanlar ve Çocuklara Kış çayı ya da Bitki çaylarını içirmemelisiniz.
Özellikle bir çok Bitkinin içinde bulunduğu çaylar fazla tüketildiğinde zararlı olabildiği için Ihlamur,Rezene ve Ada çayı dışındaki Bitkileri Yetişkin ve Gebe olmayanlara uzmanlar öneriyor.
Kış çayında Bitki ve Baharatları mutlaka ölçülere uyarak ekleyin aksi taktirde çayın tadı en çok kullanılan bitkinin tadını alabilir.
Kış çayı ve Bitki çaylarının çok fazla kaynatarak demlemek içindeki vitaminlerin yok olmasına ve aromasının değişmesine neden olabilir.
Bazı Kış ve Bitki çayları kilo vermekte ve vücuttaki ödemler den kurtulabilmemiz için çok faydalı özellikle Mate çayı tavsiye ederim.
Bitki ve Baharatlardan Kış Çayı Malzemeleri
- 1 tutam Ihlamur
- 2 Bardak su
- yarım çay bardağı Kuşburnu
- Yarım Limon
- 1 tane rulo Tarçın
- 4 Tane kuru Karanfil
- 2 Çorba kaşığı Hibisküs Otu
- 2 Çorba kaşığı Bal
Bal ve Limon dışında tüm malzemeleri 2 bardak su içinde 4 dakika kadar kaynatın ve süzerek sıcak olarak içmeden önce Bal ve Limon ekleyebilirsiniz.Günde 1 Fincan kadar tüketilen
Zencefil, Zerdeçal, Tarçın, Havlıcan, Karanfil, Yeni Bahar, Karabiber ve Hibiskus Bitkileri kış çayının vazgeçilmez bitkileridir bunların birleşiminden mükemmel kış çayları elde edebilirsiniz ben şu anda piyasada naturpy atom çayı ürününü kullanıyorum ve memnunum sizlere de tavsiye ederim.