Etekleri Tığ Desenli, Robası Şiş Modelli Örgü Bebek Yelek yapılışı. Hem Şiş, hem Tığ ile birlikte Örülen Bebek Yeleği Örgü Videosu Tarifi.
Yelek eni 28 santim. Koltuk altından sonra 24 santim. 1,5-2 yaş beden ölçüsü.
Etekten başlanan Petekli Tığ Modeli örülen Bebek Yeleği Robası şiş ile yapılır. Altı Tığ,üstü Şiş ile örülür.
Yeleği yapımı için 5 adet Alize Koton ip kullanılır. Petekli örgüye başlarken 3 numara Tığ ile zincir başlama sırası yapılır. Geri kalan desenler sonuna kadar 2,5 no Tığ ile yapılır.
1,5 -2 yaş bebeklere uygun model 3,5 numara Şiş ile Örülür. Yelek eni 28 santim. Koltuk altından sonra 24 santim. 1,5 beden ölçüsü.
Etekten her sırası farklı bir renkle birer sıra desen uygulanır. Petekli renk geçişli örgü 4 desen sırası yapılır.
Erkek bebekler için tığ işi petekleri Kahverengi, Lacivert, Mavi gibi renkler ile yapabilirsiniz.
Tekbir uzun dikdörtgen parça ile yapılan yelek için sadece omuzlarında Dikiş var,Yanları dikişsiz. Dikdörtgen parçadan şiş ile ilmek çıkarılarak robası örülür.
Etekten Tığla Başlanan Petekli Örnek Yapılışı
18-24 ay arası çocuklar için yapılan Yelek Yapımına tığ ile başlıyoruz. 60 santim zincir Çekerek modele başlıyoruz.
3 numara tığ ile zincir çektikten sonra 2,5 ile devam edeceğiz. Sıra sonuna kadar sık iğne yapılır. Şimdi kız sıraya renk değiştirerek geçilir.
Petek desenli vermek için ilk önce bir sık iğne, gevşek sık iğne, 2 li Trabzan, trabzanları tekrar azaltarak Petek şekli verilir.
Desenleri Beyaz ile başlayıp 1 sıra mor,1 sıra Beyaz,1 sıra renk katıyoruz. Tekrar Beyaz tekrar farklı bir renk bu şekilde desenlerde Renk Geçişleri uygulanıyor.
Renk sırası koyudan açığa doğru 4 sıra yapılır. 1 Tığ yardımı ile bu uzun örgü parça üstünden Ön,Arka,Ön ve sonra Roba için İlmekler çıkaracağız.
Tığla İlmek Çıkarıp, Şiş İle Roba Yapılışı
Bir sıra tamamen örgünün üzerinden kenardan Tığ ile sık iğne yaparak ilmekleri şişe toplayacağız.
Şişin üzerinde toplam 126 ilmek olur. 1 sıra ters örülür, örgünün düz tarafına gelinir. Önden düz arkadan ters olacak şekilde örgü şişle 23 cm uzunlukta örülür.
İlk 31 ilmek düz örülür örgü döndürülür. İlk 2 İlmek kesilip Geri kalanlar ters örülür. Düzden tekrar bir sıra gelinir.
Tekrar kol kesimi için 2 ilmek kesilir,ters sıra bitirilir, 1 sıra düz yapılır. Kesme işlemi 3. defa tekrarlanır.
Koltuk kesiminden sonra 5,5 santim örülür, yaka kesimine gelinir. Biz şu an ön Roba’yı yapıyoruz o 31 ilmek üzerinden. Diğer ilmeklerin hepsini şişte ya da ipte bekletin.
Yakın kesimi örgünün düzünden 2 ilmek kesilerek başlanılır. Aynı kol kesiminde yaptığınız gibi tekrar gidip, gelinir, tekrar kesme uygulanır. Düz örgüye başlarken Yaka ilmekleri kesiliyor.
Yaka kesimi bittiğinde 12 ilmek kalmış olur. İlmekler Şişte Beklerken bu sefer Arka Roba’ya yapılmaya başlanır.
Şişin sonunda Ön için 31 ilmek bırakıyoruz, geri kalan ortadaki ilmekleri arka içi kullanıyoruz. Omuzlara kadar örülür sonra Yaka oyuntusu yapılır.
Diğer ön tarafında ilk ördünüz 10 gibi yapın. Kol kesimleri omuzlar için kalan 12 ilmek. Bunların hepsini de aynı şekilde roba diğer tarafa bakacak şekilde yapın.
Şiş İle İlmek Çıkarmalı Enine Yelek Ön,Kol ve Yaka Patı
Tığ yardımıyla omuzları dikelim. Şimdi ön Roba Yaka ucundan, ön etek ucuna kadar ilmekler çıkarılarak, çizgi şeklinde renkli Ön Patları yapalım.
Mor Renk İle Örgünün yüzünü kendimizi çevirelim, düz olarak topladığınız ilmekleri sonuna kadar örelim. Şimdi tekrar Beyaz renge geçiyoruz.
Beyaz sırasında ilik evlerini açacağız. Yani ilmekleri 10 santim de bir yapabilirsiniz. 14 ilmekte 1 bu sırada ilik açın.
Bu şekilde 5 Renk uygulayarak haroşa yaparak Pat yapımını bitirin. Diğer Ön patı da yaka ucundan ,etek ucuna kadar aynı renkler ile aynı haroşa pat ile yapın.
Kollarının ağzını da aynı şekilde ilmek çıkararak 5 renk çizgi, çizgi desen yapın.