Örgü Modelleri Bebek Örgüleri CEPLİ ŞAL YAKALI ERKEK BEBEK CEKET YAPIMI

CEPLİ ŞAL YAKALI ERKEK BEBEK CEKET YAPIMI

5992
1-2-yasa-cepli-sal-yaka-hirka-aciklamali
1-2-yasa-cepli-sal-yaka-hirka-aciklamali

Erkek Bebekler için Şal Yakalı Etekten başlanan bir Örgü Ceket çalışması yapacağız. 2 cepli Erkek Çocuk Hırka çalışması 2 şiş ile yapılmakta.

Videolu Ceket Açıklaması modeli için kullanılan malzemeler. Kartopu Baby One ip. 1-2 yaş arası Erkek Bebeklere uygun boylarda yapılmıştır.

cepli-sis-isi-sal-yaka-erkek-ceket-orme
cepli-sis-isi-sal-yaka-erkek-ceket-orme

Bebek Hırkası Kaç İlmekle Başlanır? Bütün Örülen Hırka Modeli.

4 numara şiş ile 118 ilmek başlanarak bir ters, bir düz 10 sıra lastik yapılır. 10 sıra oluşana kadar bir tersi bir düz lastik bittikten sonra Gri renk düz model yapılmaya başlanır.

Gri iple ön yüzde Düz örgü,arka yüzde Ters örgü olarak koltuk altına kadar herhangi bir işlem yapmadan örüyoruz.

Herhangi bir arttırma eksiltme işlemi yapmadan,toplamda 38 sıra düz örgü yapıldıktan sonra kol kesime başlanılır.

Hırka Ön Başlama ve Kesimleri

Bu noktada İlk Ön Parçayı yapıyoruz ve İlmeklere işaret konulacak. Sağdan ve soldan 28 zer adet ilmek ayrılır.

Bundan sonra ilmekler bölüm ,bölüm örülür ilk Ön parça ,sonra arka parça kollar ile hırka sonlandırılır.

Ön parçayı örerken sıra başından başlayın işarete 4 ilmek kalana kadar düz olarak Örün. Kalan 4 ilmekten 2 ilmeğin yönünü değiştirin birlikte düz olarak örün.

Kalan 2 ilmeği 28 ilmek ayırdığımız sırayı bitirmiş oluyoruz bu şekilde 1 ilmek eksiltmeyi yapmış oluyoruz.

Kalan ilmekleri örmeden buradan örgü çevirin. Arka sırada hiçbir zaman kesme işlemi yapılmaz bütün ilmekleri sıra başına kadar ters Örün.

erkek-bebeklere-sal-yakali-ceket-yapimi
erkek-bebeklere-sal-yakali-ceket-yapimi

Ön sıraya geçtiğimiz zaman aynı işlemi yapacağız. Son 4 ilmek bırakıp 2 ilmek birlikte örülecek. Kalan 2 ilmek düz yapılacak ve tekrar çevrilecek bu 12 sıra tamamlanacak 12 sıra tekrar edilecek.

Bu şekilde Hırka Ön kol Kesimi yapılmış olunur. 12 kez kesme işlemi yapıldıktan sonra Şişiniz de 28 ilmek vardı ,şimdi 16 ilmek kalmış oldu.

Aynen parçada devam ediyoruz ,kalan ilmekleri ters olarak sıra başına kadar örüyoruz. Son 2 İlmek kaldığında bunları Bebek Hırkanın Yaka Kesimi ne başlamak için birlikte kesiyoruz.

Bu işleme başladıktan sonra hem Yaka Kesimi olan taraftan 1 ilmek azaltılmış olacak.

Hem Kol Kesimi yaptığınız yerden aynı şekilde son 2 ilmek birlikte kesilerek, hem yaka , hem kol kesimi birlikte son 2 ilmek kalana kadar devam edilir.

Kalan 2 ilmek kesilmeden çengelli iğne üzerinde bekletilir. Bu ilmekler daha sonra Yaka kısmını yaparken kullanılacak.

Bütün Tek Parça Hırka da Arka Parça Nasıl Örülür?

Hırka modelinin Arka kısmı yapılmaya başlanıyor. Burada da her 2 taraftan 20 kez eksiltme yapılacak.

Her iki taraftan 4 ilmek kalana kadar örülür yönü değiştirilir, kesilir ve kalan 2 ilmek düz örülür.

Arka parçaya ilk başladığımızda şişinizde 60 ilmek vardı. Her iki taraftan 1 er kez kesilerek şiş üzerinde 22 ilmek kalana kadar arka parça devam edilir.

sal-yakali-hirkaya-takma-kol
sal-yakali-hirkaya-takma-kol

Arka parçadan kalan 22 ilmek kesilmeden bir ip üzerinde, ya da büyük bir Çengelli üzerinde ,aynı ön Parçada yaptığınız gibi ilmekleri Yaka için bekletelim.

1 parça ön yapıldı arka yapıldı Şimdi sol parça aynı ilk yaptığımız ön parça gibi yapılacak. 16 ilmek kalana kadar kol kesimi yapılır.

Kalan 16 ilmek her 2 taraftan 1 er eksiltme yapılarak hem yaka, hem kol kesimi birlikte yapılarak 2 tane ilmek kalıncaya kadar örülür.

Ön, arka ve diğer ön parça için kalan ilmekler bekletilirken kolların yapımına geçilir.

Bebek Hırkasında Kol İlmek Artırma ve Kesimleri Nasıl Yapılır?

Hırka yapımında takma kol nasıl yapılır? Mavi İp ile 10 sıra boyunca bir ters ,bir düz tekli lastik örerek kolların lastik kısmını yapıyoruz.

Gri renk ipe geçilir. Düz örgü ile 10 sıra boyunca hiçbir işlem yapmadan ön yüzünde düz, arka yüzü ters örülür. 10 sıra yapıldıktan sonra kol için artırmalar başlanılır.

Düz yönde ilmekleri saydınız da 10 ilmek olduktan sonra sağda ve solda olmak üzere 6 sırada 1’er ilmek artırılır.

sal-yakali-hirkaya-takma-kol
sal-yakali-hirkaya-takma-kol

Kol artışlarına 6 sırada bir birer ilmek arttırarak 4 kez tekrarladıktan sonra 46 ilmekle başladıktan sonra toplamda 54 ilmek olur.

8-9 sıra kadar tekrar hiçbir işlem yapmadan düz olarak Örün. Toplamda 38 sıra örgü yapıldıktan sonra kesme işlemi başlanılır.

Kesme işlemini örgünün ön yüzünde bir ilmek Baştan 1 sondan keserek yapacaksınız.

Şişinizin üzerinde 20 ilmek kalana kadar hem baştan hem sondan 1 er ilmek kesme işlemine devam edin.

Her iki kolu aynı şekilde ördükten sonra, yaka yapılmaya başlamadan önce hırka dikme işlemi başlar.

Örgü İşlerinde Model Nasıl Düzgün Dikilir? Düzgün Örgü Dikme Tekniği

orgu-sal-yaka-hirka-dikilisi
orgu-sal-yaka-hirka-dikilisi

Örgü Kataloğu burada Yaka yapımına başlamadan önce bizlere Hırka Modelinin Kol nasıl dikilir? Yanlar nasıl düzgün dikilir? göstermekte.

Şal Yaka Nasıl Yapılır? İlmek nasıl çıkarılır?

Bebek hırkasında şal yaka yapımı hırkanın lastik etek ucundan ilmek çıkarılarak başlar.

Hırka modelinde farkındaysanız ön pat, yaka patı bunları yapmamıştık. Şimdi bu ön Pat yaka ile birlikte bir etek ucundan ilmek çıkarılmaya başlanarak diğer etek ucuna kadar hırka da ilmek çıkarılacak.

Mavi Renk ile İlmek çıkarma işlemi 1 dola ,1 ilmek çek ,1 dola, 1 ilmek şeklinde başlar.

Şal yakanın başladığı noktaya daha önce işaret konulmuştu. Buradan aynı şekilde ilmek toplamaya Şal Yaka için Örgüyü çevirin Ters taratan İlmek toplama devam edilir.

Ancak işaret Burada durması gerekiyor yaka için. Ters taraftan yaka İlmeklerini almak Sizin için de zor olacaktır, bunu bir Tığ yardımıyla yapabilirsiniz.

Ön parçayı yaparken şiş üzerinde bekleten 2 ilmek olduğu gibi ilmek toplanılan şişe geçirilir. Aynı şekilde arka için bırakılan 22 ilmek, ön için bırakılan 2 ilmek şişe takılır.

Bekletilen gri ilmekleri ayrı bir şişe alın mavi renk ip ile düz ile örnek lacivert renge döndürür. Gri İlmekleri bitirene kadar hepsini düz olarak örün.

Diğer Şal yaka ucundan etek ucuna kadar İlmek çıkarmaya devam edin. Şişin üzerindeki ilmeklerin Hepsi bu şekilde Mavi renge dönüşmüş oldu.

Bütün ilmekleri topladıktan sonra Örgünün ters tarafından Şal yakanın işaretli olan diğer ucuna kadar şiş üzerindeki bütün ilmekleri bir düz, bir ters lastik olarak örmeye başlıyoruz.

Şal yaka ucuna kadar ördükten sonra örgü çevirip Yaka yapılacak Diğer taraf bekletilecek. Diğer ön taraftaki ön Pat bekletilecek.

cepli-sis-isi-sal-yaka-erkek-ceket-orme
cepli-sis-isi-sal-yaka-erkek-ceket-orme

Her ön parça patları bekletiliyor sadece çalyaka ölüyor. Bunun için daha önce Şal yakanın başladığı ve bittiği nokta işaret koymuştuk sadece kısmını örelim.

Yaka dönüşlerinde her seferinde bir ilmeği, ön için ayrılan ilmeklere dahil ediyoruz. Bu şekilde yaka da yatay bir geçiş gerçekleştiriliyor.

Her iki taraftan şal yakalı ilmeklerini bir tane örmeden kasa dahil ediyoruz. Bu şekilde yakadaki yatay geçişler tamamlanır. Bunları Örgü Kataloğu tek, tek videoda gösteriyor.

En son Küçük kare parça şeklinde birazcık Gri, üzerindeki Cep manşeti Mavi ve lastik olacak şekilde cepleri örelim ve Hırkaya dikelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz