Kış aylarında rüzgar ve soğuk havanın etkisi ile yüzde kuruma,pul pul yüzde deri dökülmesi,kabuklanmalar,kırmızı lekeler ve tüm bunlar için en uygun Kış için Evde Kendimizin yapabileceği Cilt Bakımı Maske Nasıl Yapılır?
Halk arasında Mevsim dönümü olarak ta bilinen Rüzgar ve soğuk havadan kaynaklanan Cilt kuruluğunu giderebilecek nemlendirici ve cilt bakımı yapılışı hakkında sizlere en güncel ve yeni Maske ve Peling Kremler hakkında bilgiler verelim.
Nemden yoksun kalan ve soğuk havadan etkilenen cilt erken yaşlanma ile karşı karşıya kalıyor.
Kış aylarında çocuklara uygun nemlendirici kremleri sürmeden çocuklarımızı dışarıya çıkarmayalım.
Çok sorunlu cildi olanlara tavsiyem öncelikle hiç bir bakım kremi veya maskesi kullanmadan bir Cilt uzmanına görünerek kendisi için en uygun Dermatolojik kremi almalarını ya da uzman tavsiyesine uymalarını tavsiye ederim.
Kışın hava kirliliği artıyor ve kışın tüm olumsuzlukları ile en büyük sıkıntıyı cildimizde yaşıyoruz.
Cildimiz için Bitkisel ev yapımı kremler,nemlendiriciler ve bakım maskeleri kullanmadan önce cildinizin Alerjisi var mı? test etmenizi öneririm.
Kış aylarında Cilt bakımı ve temizliğini ihmal etmeden mutlaka cildin hava almasını sağlamalıyız.
Bal ve Yumurta ile hazırlanan Cilt Maskesi Yapılışı
Malzemeler:
• 1 çay kaşığı nemlendirici krem
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı badem yağı
• 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı: Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısına damlalar halinde badem yağını ekleyerek karıştırın. Ardından yavaşça nemlendirici kremi ve balı katın. Yumurta beyazını da ayrı bir kapta hafifçe çırpın ve yumurta sarısını karşıma katıp tümünü sürülebilecek kıvama gelene kadar karıştırın.
Kullanımı: Karışımı, genişçe bir fırça veya pamukla yüz ve boyun bölgesine yayın ve en az yarım saat etkisini göstermesini bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın.
Çilek Maskesi:
Bu meyvenin canlandırıcı ve peeling etkisi vardır, kuru ciltlere önerilir. Ancak gerici etkisi nedeniyle on dakikadan fazla ciltte tutulmamalıdır. Dört iri çileği ezerek 1 tatlı kaşığı badem yağı, kayısı çekirdeği, susam yağı ile karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün, elmacık kemikleri üzerine daha kalın bir tabaka halinde maske sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda iki kez uygulama yeterlidir.
Muz Maskesi:
Potasyum zengini besleyici bir meyve olan muz solgun, yıpranmış hassas ve kuru ciltler için ideal bir maske malzemesi. Lekesiz olgun bir muzun yarısını ezerek iki 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Çok besleyici bu maskeyi haftada bir kez uygulayın.
Elma Maskesi:
Hani doktorlar der ya ‘ Günde bir elma, hastalıları kovar” diye, gerçekten de her derde deva elma cilt güzelliğinde de büyük yardımcımız. Yağlı bölgeleri kurutmadığı için daha çok karma ciltlere önerilen elma maskesini bir çorba kaşığı Golden elmanın içini iyice ezerek iki tatlı kaşığı badem, susam vea kayısı çekirdeği yağı ile karıştırarak hazırlayın ve 20 dakika yüzünüzde bırakın. Bu temizleyici maskeyi haftada iki kez uygulayın.
Portakal Maskesi:
Meyve asiti yüksek olan portakal, problemli ve yağlıya yakın normal ciltler için öneriliyor. Bir büyük portakalı sıkıp suyunu damla damla iki tatlı kaşığı susam veya badem yağının içine katın. Maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Haftada iki kez uygulayın.
Limon Maskesi:
Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler içindir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak asidi portakaldan dah ayüksek olduğu için yüzünüzde 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada iki kez uygulayın.
Üzüm maskesi:
Anti aging özellikleri keşfedildiğinden beri üzüm kozmetik dünyasında sıklıkla kullanılır oldu. Üzüm, karma cilt sorunları olan kişilerde yüzün belli bölgelerinde (burun kenarları, çene, alın vs) kullanılabilir. Ancak yorgun ciltlerde de iyi sonuç veriyor. Portakal maskesi gibi hazırlayıp yüzünüzde 10 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.
Avokado Maskesi:
Oldukça yüksek yağ içeren avokado, özellikle yorgun ve kuru ciltler için, güneşlenmenin ardından uygulanacak ideal bir maske! Yarım avokado içini ezip bir tatlı kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürüp15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.
Salatalık Maskesi:
Sıkıştırıcı ve ferahlatıcı özelliği nedeniyle yağlıya yakın normal ciltler içindir. Cilde parlaklık verip canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden bir tatlı kaşığı alıp iyice ezdikten sonra iki tatlı kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. 10 dakika yüzünüzde bekletin. Ayda sadece iki kez uygulayın.
Zeytinyağı:
Vitaminsiz kalmış solgun ve kurumuş ciltler için. Bütün yağlı maskeler gibi özellikle kuru ciltlere öneriliyor. İki kahve kaşığı nemlendirici krem üzerine, bir emülsiyon (yarı sulu ince bir krem) elde edinceye kadar damla damla zeytinyağı katın. Bunu yüzünüzde 20 dakika bırakın. On gün boyunca günaşırı bu maskeyi uygulayın.
Aynısafa Çiçeği Yağı:
Cildi toparlayıcı, gençleştirici özelliklerinden dolayı anti aging ürünlerde sıkça kullanılan aynısefa(evening primrose) çiçeği, yaraların iyileşmesinde, sorunlu ciltlerde rahatlıkla kullanabilir. 1 ölçü aynısefa çiçeğine 3 ölçü taşıyıcı yağlarınızdan badem, susam, jojoba, kayısı çekirdeği yağından karıştırın. Haftada bir serum gibi uygulayın. Durulamanıza gerek yoktur.
Kayısı Çekirdeği Yağı ( Apricot Kernel ); İngilizcesini de yazmak gereği duyuyorum çünkü, kayısı çekirdeği yağının bebeklerde bile rahatlıkla kullanılabilen oldukça besleyici ve cilt dostu yararları ortaya çıktığından beri maalesef bazı aktarlar ”kayısı yağı” altında ”kayısı esansı” satıyorlar. Kayısı esansı cildiniz tahriş edebilir, çok dikkatli olun ve sadece kayısı çekirdeği yağı isteyin lütfen.
zeytinyağı maskesini kullandım. fark edilir derecede. diğerlerine göre bana daha pratik geldi. yazınız için teşekkürler.
[…] Saç Boyamadan önce saç diplerine yakın olan ten üzerine Vazelin Krem sürmek Cilt üzerindeki boyayı çıkarmaya kolaylık […]