Sağlık SİVİLCELERİN YOK OLMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ

SİVİLCELERİN YOK OLMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ

342
SİVİLCEDEN KURTULMA
SİVİLCEDEN KURTULMA

Cilt Temizliği Nasıl Olmalı?
Akne ve sivilce sorunu olan ciltlerde sabah ve akşam düzenli temizlik yapılması gerekir. Sabah temizliği; cilt salgılarını harekete geçirmek, akşam temizliği; cilt gözeneklerindeki biriken yağ ve kalıntılarını arındırmak için uygulanır.
Haftada 1 kez cildinizi derinlemesine temizleyecek buhar banyoları cilt sağlığınız, akne ve sivilce sorunlarınız için faydalıdır.
Elma Sirkeli Buhar Banyosu
Elma sirkeli buhar banyosu cilt gözeneklerinin temizlenmesine yardımcı olur ve siyah noktaların giderilmesi için de fayda sağlar.
Malzemeler,
1 litre kaynar su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Derin bir kaba kaynar su ve elma sirkesini alıp karıştırın.
Başınızın üzerine bir havlu örterek elma sirkeli karışımın üzerine eğilin.
10 dakika bekleyip, buharın gözeneklere nufüz etmesini sağlayın.
Sürenin sonunda cildinizi sadece kurulayın.
Durulamanıza gerek yoktur.
Pratik Bilgi: Elma sirkeli buhar banyosu karışımı soğuduktan sonra temiz bir cam şişeye doldurup cilt temizliğinde tonik olarak kullanabilirsiniz. Geceleri uyumadan önce bir miktar pamuğun üzerine elma sirkeli tonik döküp cildinize uygulayabilirsiniz….

—————————————————————————–

“Bazı besinler bende sivilce yapıyor.”

Yanlış. Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu gösterilememiştir. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı o besinlerden yemeyerek insanlar sivilcelerinden kolayca kurtulurlardı. Oysa gerçek öyle değildir.
Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız, kurtulan da görülmemiştir. Sivilcelerden ancak sivilce tedavisiyle kurtulabilirsiniz.
“Yüzümü iyi yıkarsam sivilcelerimden kolay kurtulurum.”

Temizlik eksikliği sivilceye neden olmaz. Eğer öyle olsaydı yüzünü hergün düzenli yıkayan kimselerde sivilcelerin geçmesi, fazla yıkamayan kimselerde de çıkıyor olması gerekirdi. Yüz yıkanarak ancak yüz temizlenir fakat sivilceler geçmez. Hatta aşırı yüz yıkamak yüz derisini kurutup hasar bile verebilir ve bu hasar mevcut sivilceleri artırabilir.
“Stres sivilce yapar.”

Stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşunadır. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yaparlar. Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkmaktadır.
Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.
“Güneşışığı sivilcelere iyi gelir.”

Hayır, sadece yüzünüz biraz daha bronzlaşacağı için sivilceler daha az dikkat çeker. Güneş ışığı birkaç sivilceyi kurutsa bile yenilerinin gelmesini engelleyemez, epidermise(cilt üstü tabakası) zarar verebilir ve ilerleyen safhalarda sivilceler artabilir. Güneş ışığına maruz kalmak ciltte erken yaşlanma ve yanıklara neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce koruyuculuk katsayısı en az 15 olan koruyucu losyonlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Sivilceleriniz içinse sivilce tedavisi görmelisiniz.
Sivilcelerimi zaman zaman patlatıyorum.”

Sakın! Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir.
Siyah noktaları(komedonları) da sıkmamak gerekir.
“Sivilceler yaş ilerledikçe geçer.”

Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunmaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar kalmaktadır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.
“Büyüklerde akne olmaz.”

20-44 yaş arası insanların yüzde yetmiş beşinde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25’inde akne mevcuttur. Bazı hanımların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilirler. Hamilelikte de sivilceler çıkabilir.
Cilt Temizliği Önerileri!

Sabah ve akşam cilt tipinize uygun ürünlerle temizlik yapmak; cilt gözeneklerinin temizlenmesi, gün boyunca cildinizde biriken toz, ter, makyaj kalıntıları gibi cilde zarar veren maddelerden arındırılmasını sağlar.
Sabun Kullanmak
Sabun; cilde esneklik ve parlaklık kazandıran yağı tamamen emerek kurutur. Cildin PH dengesini düzenleştiren sabun yağlı ciltler tarafından tercih edilmelidir. Özellikle kuru ve normal ciltlerde sabun kullanımından kaçınılması gerekir.
Hassas Cilt
Hassas ciltlerin temizliğinde alkol içerikleri yüz tonikleri kullanmak cildi tahriş edebilmektedir. Özellikle hassas ciltler için üretilmiş alkolsüz tonikler ya da termal su spreyleri cildin PH dengesini bozmadan nemlendirir, kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur.
Kozmetik Ürünler
Gıda ve ilaçlarda olduğu gibi kozmetik ürünlerin de son kullanma tarihi vardır. Krem, ruj, fondöten gibi kozmetik ürünlerinizin son kullanma tarihini kontrol ederek kullanmalısınız. Son kullanım tarihi geçmiş kozmetik ürünler cildinizin tahriş olmasına, sivilce gibi cilt sorunlarının yaşanmasına zemin hazırlar.
Cilt Maskeleri
Cilt bakım maskeleri anında etki gösteren hızlı güzellik kaynaklarıdır. Cilt tipinize uygun bakım maskesi uyguladığınızda cildinizin parladığını, gerildiğini ve pürüzsüzleştiğini ilk kullanımdan itibaren görebilirsiniz. Papatya, melisa özlü maskeler cildinizin rahatlamasını, kızarıklık ve tahrişin iyileşmesini sağlar.
Ölü Hücreler
Cilt yüzeyinde birikmiş ölü hücreler; cildin cansız ve mat görünmesine neden olur. 15 günde bir kez uygulayabileceğiniz peeling sayesinde cildiniz derinlemesine temizlenirken, ölü hücreler arındırılır. Nane özlü peelingler cildin rahatlamasına yardımcı olur.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz