Hayvanlar Alemi SU SAMURLARININ YAŞAMA ÇABALARI VE YAŞAMLARI

SU SAMURLARININ YAŞAMA ÇABALARI VE YAŞAMLARI

2042
su-samuru

Su Samurları ve Yaşam Alanları

Sansargiller familyasından olan Su Samurlarının bilinmeyen yönlerini çok az kişi bilir. Onları diğer hayvanlardan ayıran çok ilginç özellikleri vardır?

Hem karada Hem suda yaşayan bu sevimli canlılar Buna rağmen yuvalarını su kenarındaki çukurlar içine kurarlar.

Yuvaları kara parçasında tam suyun kenarında olur ancak yuvanın girişi suyun içindendir. Aynı yer altında minik bir mağara gibi.

Yuvalarına çok özen gösteren Su Samurları etraftan topladıkları kuru yaprakları ve yosunları yuvalarının içine taşıyarak kendilerine yaşayacakları  rahat bir yuva yapmak için çabalarlar.

su-samurlari-hakkinda-bilgiYuvalarının olmasına rağmen Su Samurları yaşadıkları Nehir ve Göl üzerinde sırtüstü yatarak ve el ele tutuşarak uyurlar.

Sizlerinde resimde gördüğünüz gibi oldukça sevimli hayvanlardır. Uzun kuyruk ve bedenleri olan Su Samurlarının kulakları çok küçük Bıyıkları çok uzun olur.

Su Samurlarının İnsanlar gibi 5 parmağı olur. Kısa ve biraz perdeli ayakları sayesinde suda çok güzel yüzerler. Esnek,uzun ve kıvrımlı vücudu ona çok yardımcı olur.

Kürkleri su geçirmez ve sık kısa tüylerden oluşur.Kürkçüler ve Kürk sevenler için Su Samuru Kürkü çok değerlidir. Su Samurlarının genelde renkleri Kahverengi olur.

Su Samurları Karada da yaşayabilmelerine rağmen yiyeceklerini genelde su içinde avlar. Su Samuru Fare,Balık,Kurbağa ve çevrede bulduğu Kuş Yumurtalarını yer.

su-ustunde-sirt-ustu-yuzen-su-samuru
su-ustunde-sirt-ustu-yuzen-su-samuru

Su Samuru avcıları tarafından eğitilen Özel köpekler tarafından avlanır. Yassı kuyruğunu çok iyi kullanır ve tehlike anında suyun içinde çabucak yüzerek kaybolabilir.

Suya dalarken Kulaklarını ve burun deliklerini tıkar hızla su içinde ilerlerler.  Uzun Kuyrukları sayesinde boyları 1,5 metreye kadar ulaşır. Su Samuru yaklaşık 15 kilolara olup 40 kiloya kadar çıkar.

Çeşitli Su Samuru türleri vardır fakat genel özellikleri birbirine çok benzer.

Genelde yalnız dolaşan ve Avlanan Su Samurları bazı Ülkelerde özel olarak Balık yakalamak için eğitilir. Gece Avlanan Su Samurları en çok su üzerinde sırt üstü yatıp uyumayı ve su içinde oyun oynamayı sever.

Tam bir su Hayanı olan Su Samurları kıymetli derileri ve Kürkleri sayesinde yaşadıkları Amerika Kuzey kıyılarında avcılar için çok kıymetlidir.

su-samuru
su-samuru

Yaşam hakları insanlar tarafından ellerinden alınır ve acımasızca Kürk seven İnsanlar için ayrıca( Lutax lutris) Denilen derileri için katledilirler.

Nesli tükenen Hayvanlardan olan Su Samurlarının neslinin tehlikeye girmemesi ve avcılardan koruyabilmek için yaşadıkları ülkeler içinde Kanunlar ile yasal korunmaya alınır.

Karada da yaşayabilmesine rağmen Yavrularını su üstünde dünyaya getirir. Tüm yaşamı Su ve Su Kenarında geçer.

Deniz Samurları Boz renginde olup Nehir ve Göl kenarında yaşayan Su Samurlarından daha iri olurlar.

Denizde yaşayan Su Samurları Nehir Samurları gibi suda avlanır ve beslenir . Denizde yaşayan Salyangoz,mürekkepbalığı,midye,istiridye ve Denizkestanesi yerler.

Avlanmak için suyun 30 metre kadar derinliklerine çok rahatlık ile dalar. Avını alır su üzerine çıkar. Su Samurları çok zeki ve yiyeceklerini yemek için Alet kullanan ender hayvanlardan olurlar.

Su Üzerine Yaşayan Su Samurlarının Videosu


Denizin dibinden avladıkları Midye ve İstiridyeleri yemek için su yüzeyine çıkar yiyeceğini midesinin üzerine koyup çevrede bulduğu taş ile kabuklarını kırar ve içine yer.

su-samurlari

Yavrularına çok iyi Annelik yapan Su Samurları memeli hayvanlardan olup yavrularını su üzerinde doğurur ve su üzerinde emzirir.

Senede bir kez ve tek yavru yavrulayan Su Samurları avlanmaya çıktıkları zaman yavrularını suyun içindeki yosunların altına saklarlar.

Yaklaşık 12 yıl yaşayan Su Samurları . Su Samurları Amerika okyanus kenarlarında,Avrasya ve Kuzey Afrika’da Ağaçlı su kenarlarında yaşarlar.

Su Samurları Çeşitleri en bilinen Deniz Samuru-Tırnaksı Su Samuru-Nehir ve Göl Su Samuru-Hint Su Samuru-Kanada Su Samuru-Brezilya Su Samuru gibi çeşitleri ardır.
Otter-Loutre

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz