Dekorasyon MUTFAKTA BİTKİ SEBZEYİ ŞİŞEDE YETİŞTİRELİM

MUTFAKTA BİTKİ SEBZEYİ ŞİŞEDE YETİŞTİRELİM

3928
mutfakta-sisede-sebze-yetistirme

Merhaba sevgili Arkadaşlar. Bugün sizlere Balkonda,Pencere kenarında ve Mutfakta Taze sebze,Marul,Maydanoz gibi sebzeleri ve bitkileri nasıl Şişe içinde suyu bitmeyen saksı ile yetiştirebiliriz onu göstermek istiyorum.

Ben Mutfağımda böyle yeşillik ve bitki yetiştirmeyi çok seviyorum. Bir çok hanım evinde Çiçek ve sebze yetiştirmeyi çok istese de özellikle yaz aylarında sürekli sulamak gerektiği için cesaret edemez.

Aynı tekniği daha büyük Plastik damaca 5 kiloluk şişelerde de yapabilirsiniz. Düşünün Mutfakta kendi yetiştirdiğiniz Yeşillikler,Marul e sebzeler ile güzel bir Yaz salatası ne güzel olur.

Evde Organik Sebze yetiştirmek isteyenler suyu bitmeyen Saksı ile güven içinde bitkileri ve sebzeleri kurumadan bitkilerini yetiştirebilirler.

Tabi isteyenler Şişeden yapılan suyu tükenmeyen saksılarını biraz dekore edebilir hatta Akrilik boyalar ile rengarenk boyayabilirler.

Burada tüm sır kullanılan Yün ipinde. Şişenin altına konulan suyu emen ip suyu direk toprağın içine azar,azar vererek Çiçeğin ya da sebzenin uzun süre kendi kendini sulamasını sağlıyor.

Böylece Yaz aylarında Tatile çıktığınız da evinizde Çiçeklerinizi,Sebzelerinizi kim sulayacak? ya da ya kururlarsa diye endişe etmenize gerekte kalmayacak.

Saksıda Sebze Yetiştirme bu şekilde çok daha kolay hiç suyu bitmeyecek ve siz sadece 15-25 günde bir suyunu koyacaksınız.

Organik Sebze Yetiştiriciliği ile ilgilenen her daim Taze ve güven içinde kendi yetiştirdiğiniz Sebzeleri yiyebilirsiniz.

Saksıda sebze yetiştirme teknikleri arasında suyu bitmeyen Saksı ile hem içiniz rahat eder hem taşıması kolay Saksılara sahip olursunuz.

Bu şekilde Balkonda,Veranda da, Pencere kenarında ya da Bahçenizde çok güzel Çiçekler,Sebzeler ve Yeşillikler yetiştirebilirsiniz.

Suyu bitmeyen saksıda Biber,Domates,Marul,Yeşillikler kısaca yetiştirmek istediğiniz her şeyi yetiştirebilirsiniz.

siseden-bitki-saksilari
Burada slayt olarak görüyoruz şimdi alttalar da detayları görelim.
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi
Malzemeler Plastik şişe,Toprak,Tohumlar ve yün ip
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi-1
Şişeyi ortasından kesiyoruz fakat resme dikkat edin her iki bölümün boyunun uzunluğu aynı olacak.Şişenin kapağına delik açalım.
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi-2
yaklaşın 40-50 santim uzunluğunda yün ipi ikiye katlayalım ve tam ortasından kapağın içine geçirip düğüm atalım.
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi-3
Şişenin üst bölümünü ters çevirip şişe altına ters olarak koyalım.
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi-4
Toprağımızı,gübremizi ve tohumlarımızı ekelim.Burada çok dikkat edeceğiniz nokta suyun miktarını iyi ayarlamanız gerekiyor. Şişenin kapağı su ile temas etmemeli aksi taktirde çok fazla su ile bitki kurur.
mutfak-caminda-sevimli-bitki-yetistirme-teknigi-5

Burada ki resme dikkat edin kapak suya değmeyecek sadece ip suyun içinde olacak

mutfakta-sisede-sebze-yetistirme
mutfakta-sisede-sebze-yetistirme

Startseite Organic Gemüsebau-Water Endless Pot-Home Organic Vegetable Growing-Water Endless Pot-Accueil maraîchage biologique-eau sans fin Pot-Hjem Økologisk grøntsagsdyrkning-Water Endless Po-

7 YORUMLAR

  1. Merhabalar
    Yaptıklarım ve yazdıklarım arasında tezatta bulunacağım ancak benim tek yaptığım Ev de hanımların Bahçe ya da Balkonlarında Sebze yetiştirebileceklerini önermem. Bahsettiğiniz yanlışları yapmış olduğumun farkında dahi değilim. Adının Doğal Tarım olduğunu sizden öğrendiğim ancak Yazım da Organik diye bahsettiğim eylemin evde İlaç vs kullanmadan Bitki yetiştirecekleri için Organik Tarım olduğunu düşündüm. Yani ben Burada Organik Tarım ya da Doğal Tarım ile ilgili bilgiler vermek amaçlı bir yazı yazmadım ki haddim de değil çünkü bildiğim bir şey değil. Ben Evde Bayanlar elinin altında Taze Maydanoz,Nane,Marul gibi Sebzeler yetiştirmek isteyenlere videolu bilgiler sundum. Ama bilmeden bir hata yaptıysam öncelikle sizin gibi bu işin ilmini okumuş kişilerden ve yanlış bilgilendirdiklerimden elbette özür dilerim. Arzu ederseniz buradan aralarında ki farkı yorumlarda yazabilir ve bilmeyenleri aydınlatmış olursunuz. Saygılarımla

  2. Dilek hanım merhaba paylaşımlarnız gerçekten güzel fakat bir problem var ? Organik kelimesinin tanımına ve organik tarım yetiştiriciliğinin gerekliliklerini göz atmanızı tavsiye ederim , çünkü bu yaptığınız şey doğal tarım.. Sizler sosyal mecralarda organik tarımı insanlara yanlış anlattığınızdan dolayı ülkemizde maalesef organik tarımı tam anlamıyla faaliyete geçiremiyoruz. Biz Ziraat Mühendisleri insanların doğal tarım, organik tarım farkını öğrenmesi için çaba gösterirken sizlerin yanlış şekilde tanıtması sonucu sektörde gelime gösteremiyoruz o yüzden sizi öncelikle organik tarım nedir sorusunu öğrenmeye davet ediyorum.

  3. Sevgili Elhan zaten üstekini kaldıracak altakine su dolduracaksın ve yine yerine koyacaksın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz