İnternet 2013 YILINDA NELER OLDU VE GOOGLE’DA EN ÇOK ARANAN KELİMELER

2013 YILINDA NELER OLDU VE GOOGLE’DA EN ÇOK ARANAN KELİMELER

216
google_2013 trendleri

2013 yılının bitmesiyle bilikte bir çok sitede ve Gazetelerde 2013 yılında neler oldu? 2013 yılında internette hangi kelimeler arandı? 2013 Türkiye’de olan olaylar neler? Dünya’ da 2013 yılında olan önemli olaylar diye bir çok liste bulunuyor. Hatta 2013 yılında olan olayları gösteren videolar ve resimleri internette sıkça görmeniz olası.

Gündemi yakından takip etmeye çalışan bir hanım ve site sahibi olan bir kişi olarak bende bir araştırma yaparak kendi Klavyemden kendi görüş,düşünce ve yorumlarımdan oluşan bir 2013 yılında en çok Google’da aranan kelimeler diye bir sayfa hazırlamaya karar verdim. Vira Bismillah diyerek yazıma başlıyorum. Tabi yazıdaki aranan kelimelerin listesi BBC ‘den kelimeler ve kişiler ile ilgili araştırmalar benden.

Türkiye’de en çok  tanınan ve sevilen bir Aktirist olarak bir çok film ve dizide oynayan Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirme kararı ve erkek olduktan sonraki en son çekildiği resimler ve şimdiki yeni adıyla Rüzgar Erkoçlar haberleri ve Resimleri aranmış.

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google’nin 2013’ün son  Trendlerinin açıklandığı liste de kimler var kimler şöyle bir 2013 yılında olan önemli olaylar ve tabiki sonrasında bu olaylarla ilgili aranan kelimeler nelermiş bir göz atalım.

Dünya’da 2013 Trendleri, Google’da En çok aranan Kelimeler

nelson-mandela
nelson-mandela

1.) Tüm Dünya’da en çok Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahî devlet başkanı  ve Nobel ödüllü Devlet başkanı olarak  halk tarafından 1994  yılında 28 yıllık tutukluluk  hayatı bittiğinde  tüm halkın katıldığı seçimlerde halkın isteğiyle Devlet Başkan olan Nelson Mandela’nın 2013 yılının son ayı 5 Aralık ‘ ta akciher enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetmesi en çok aranılan kelime olarak Nelson Mandela yerini almıştır.

 

paul-walker2.) ABD’li sinema oyuncusu 12 Eylül 1973 yılında Kliforniya doğumlu Paul Walker’in  (benden sadece 6 ay büyüktü )30 Kasım 2013’te geçirdiği  feci trafik kazasında vefat ederek tüm hayranlarını ve fanlarını üzmüştür. Paul Walker trafik kazası görüntüleri ve kazaya ait videolar en çok aranan haberler arasında 2. sırada yer almıştır. Paul Walker Filmleri: Hızlı ve Öfkeli 5,Hızlı ve Öfkeli 4,Maviliklere Doğru ,Daha Hızlı Daha Öfkeli ,Asla Yabancılarla Oynama,

Apple-iPhone 5S
Apple-iPhone 5S

3.)Apple iPhone 5S 16GB Cep Telefonu özellikleri ve fiyatları Dünya’da son çıkan Teknolojik aletlerde en çok aranan telefon markası olarak   en çok ananan kelimelerde 3. sırada yer almıştır.Apple iPhone 5S özellikleri :İşlemci Tipiİki çekirdek,İşletim SistemiIOS,Ekran Boyutu4.0″,Kamera Çözünürlüğü8.0 MP,Dahili Hafıza16 GB,Wi-Fi,3G,Bluetooth,GPS,GPRS,Görüntülü Konuşma,Dokunmatik Ekran,LCD Çözünürlük1136 X 640,Ekran TipiMulti-Touch,Bekleme SüresiMaksimum 250 saat,Konuşma SüresiMaksimum 10 saat,TV Özelliği3G Mobil TV, daha bir çok özelliğe sahip

 

Cory monteith
Cory monteith

 

4.) Bonnie Dune adlı Grubun Bateristi Cory Monteith’nin 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü, 31 yaşındayken bir otel odasında ölü bulunması sevenlerinde ve hayranlarında şok yaratırken ölüm sebebi uyuşturucuya bağlı sebeblerden öldüğü sonucuna dayandırılarak Google’da en çok ünlü Bateristin ölümü,hayatı ve ölmeden önceki son görüntüleri ve Cory Monteith videoları olarak en çok Google’da aranan 4. kelime olarak Cory Monteith ismi aranmıştır.

 

harlem sahake
harlem sahake

 

5.) Harlem Shake dansı Amerika merkezli bir çeşit dans türü ve video paylaşım akımı olarak tüm Dünya’da en çok aranan kelime olarak Google’da 5. sırada alan Harlem Shake dansı ilginç olabilecek her yerde bir anda 1 kişinin aynı haraketleri tekrarlayarak dans etmesiyle başlayan daha sonra başka katılımcılarla sayısı bir anda yüzlere ulaşan Harlem Shake dansı yapan insanların yaptığı Gangnam Style sonrası Dünya’da çok ilgi gören bir dans çeşitidir.

 

Boston Maratonu
Boston Maratonu

6.) ABD’de düzenlenen en çok bilinen ve en saygın Maratonlarından olan Boston Maratonunda patlayan bombalar 3 ölü 13 ağır olmak üzere toplam 131 yaralı olarak dünya’da üzüntüyle karşılanmış terörün spora nasıl bulaştırıldığının en büyük göstergesi olmuştur. Boston maratonu videoları ve Boston maratonu görselleri,resimleri olarak Google’de en çok aranan kelimelerde 6. sırada yerini almıştır.15 Nisan 2013 tarihinde yerel saatler 14.49’u gösterirken gerçekleşen, 3 kişinin ölümü ve 200’den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı bir saldırıdır. Saldırıdan 3 gün sonra olaydan sorumlu olduğu sanılan 2 kişinin fotoğrafları FBI tarafından civardaki kameralardan tespit edilerek medyada yayınlanmış, bunun üzerine kaçmaya çalışan zanlılar 18 Nisan gecesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde görevli bir polisi öldürmüşlerdir.

Prens-William
Prens-William

 

7.) 23 Temmuz 2013 ‘te İngiltere Prens’i William ve Düşes Kate’in erkek bebeği olarak olarak dünya’ya gelen bebekleri tüm ülkede sevinçle karşılanırken tüm Dünya’nın ilgi odağı olarak  Prens William’ın Bebeğinin resimleri ve Prens William’ın Bebeğinin videoları,haberleri  olarak en çok Google’da aranan kelimelerde 7. sırada yerini almıştır.

 

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

8.) Samsung GALAXY S4 Özellikleri ve  Teknolojik aletlerin 2013 ‘te  en çok aranan cep telefonu olarak  Samsung GALAXY S4 Fiyatları olarak Dünya’da en çok aranan cep telofonu markası olarak 2. sırada yerini alarak Google’da Dünya’da en çok aranan 8. Kelimesi olmuştur.Samsung GALAXY S4 Özellikleri:Kamera 13 MP Kamera,GARANTİ 2 Yıl Garanti,Ekran HD Super AMOLED Dokunmatik ekran,Dahili Hafıza16 GB Dahili Hafıza,Android OS, v4.2.2 Jelly Bean,E-mail, Ajanda, Takvim, İş listesi, Saat Dünya zamanı, Alarm Kur çevirici, Hesap makinası, Not defteri gibi bir çok özelliklere sahip

Playstation
Playstation

 

9.) Tüm Dünya’da Teknolojik aygıtlar arasında Playstation-Play Station Oyun Konsolu markaları, Playstation Fiyatları ve Playstation Özellikleri olarak en çok Googl’de aranan kelimelerde 9 sırada yerini bulmuştur.Sony firmasının PlayStation adı verdiği oyun konsoludur. 1994 yılında piyasaya çıkan konsolun daha sonra 2004 yılında üretimi durmuştur. Nintendo’nun Sony’ye verdiği cdrom siparişini son anda geri çekmesiyle Sony ürettiği Cdrom’u geliştirerek PlayStation’ı tasarlamıştır.

Kuzey Kore
Kuzey Kore

 

10.) Evet son olarak Kuzey Korea- Kuzey Kore Kim Jong-il’in 17 Aralık 2011 yılında ölmesinden sonra iktidara gelen en küçük oğlu  Kim Jong-Un Ülkesinde yaptığı yaptırımlardan ve uyguladığı politikadan sonra Kuzey Küre tüm Dünya’nın ilgisini çeken insanların gündemini takip ettiği bir Ülke olarak Google’da en çok aranan kalimeler arasında Kuzey Korea 10. sırada yerini almıştır.

Türkiye’de Google raporuna göre en çok aranan kelimeler

Nil-Ruzgar Erkoçlar
Nil-Ruzgar Erkoçlar

1.) Türkiye’de bir çok Dizi ve Filmde oynayarak adını duyuran dizi film oyuncusu Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirme ameliyatı olarak erkek olması gündemi uzun süre meşgul etmiş ve bu konuyla ilgili gazete ve tv programlarında programlar yapılarak şimdiki adıyla Rüzgar Erkoçlar olan oyuncunun kendi bedeni üzerinde verdiği karar çok tartışılmıştır. Google’da Rüzgar Erkoçların Son Resimleri, Rüzgar Erkoçların erkek haliyle videoları, Nil Erkoçlar en yeni resimleri diye Türkiye’de en çok aranan Google’da aranan kelimelerde Rüzgar Erkoçlar 1. sıraya oturmuştur.Nazarca.com ailesi olarak insanların kendi üzerlerinde verdikleri kararlara saygı duyarak Rüzgar Erkoçlar’a 2014 yılında mutluluklar dileriz.

Mehmet Ali Brand
Mehmet Ali Brand

 

2.) Mehmet Ali Birand, Türk gazeteci, yazar, köşe yazarı, haber sunucusu, televizyon yapımcısı olan Türkiye’nin ünlü haber programcılarından ve Haber sunucularından olan Mehmet Ali Birand 17 Ocak 2013 yılında ölümü ile bütün ülkede büyük üzüntü yaşanmış ve Türkiye’2013 yılında Rahmetli Mehmet Ali Birandı uğurluyarak Unutulmayacaklar arasında yerini almış Google’da en çok aranan kelimeler arasında 2. sırada olmuştur.Nazarca.Com ailesi olarak Rahmetli Mehmet Ali Birandın sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dilerken kendine cennetin mekan olsun usta demek istiyoruz.

Atalay Demirci
Atalay Demirci

3.) Aslen Samsun’lu olan çocukluğu Amasya’da geçen Atalay Demirci Yetenek Sizsiniz adlı yeteneklerin sergilendiği bir yarışmayla tanınarak 2013 Yetenek Sizsiniz 1.si olarak yarışmayı tamamlayarak Türkiye’nin sevilen stand up’çılardan biri olmuş ve Atalay Demirci Şovları, Atalay Demirci Kimdir, Atalay Demirci Videoları,Atalay Demircinin en son şov gösterisi diye en çok Google’da aranan kelimelerde 3. sırada yerini bulmuştur. Atalay Demirci Şovu Videosu sitemizde hakkındaki görüşlerimiz ve videosu olarak bizler tarafından kaleme alınarak sizlere sunulmuştur. Atalay Demirci beye Nazarca.com Ailesi olarak Yeni yılda başarılarının devamını ve ailesiyle mutlu,huzurlu ve sağlıklı bir yıl dileriz.

Tuncel Kurtiz
Tuncel Kurtiz

4.) Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olarak sevilen bir çok Sinema ve Dizide rol alan Türkiye’nin en çok sevilen ve işini tüm ciddiyetiyle yaptığı bilinen Tuncel Kurtiz 27 Eylül 2013 yılındaki vefatıyla tüm sevenlerini çok üzmüş ve ülke gündemin de yerini bulmuştur. Çevirdiği sayısız Sinema filmi ve Dizilerde usta oyunculuğu sayesinde en saygı duyulan ve sevilen aktörlerden biri olarak Rahmetli Tuncel Kurtiz Google’da en çok aranan kelimelerde 4. sırada yerini almıştır.Büyük oyuncu Üstad rahmetli Tuncel Kurtiz’e Nazarca.com ailesi olarak Rahmet dilerken ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

 

mabel-matiz
mabel-matiz

5.) Mabel Matiz olarak tanınanTürk pop müzik şarkıcısı eski Diş Hekimi Fatih Karaca 5 Ocak 2013’te çıkan  ikinci albümü Yaşım Çocuk’la Türkiye’de daha çok tanınan ve dinlenen bir şarkıcı olarak Yaşım Çocuk Albümündeki Aşk Yok Olmaktır, Zor Değil,Yaşım Çocuk,Kerem Gibi,Krallar,Alaimisema,Tamburu Yokuştan,Ah Bu Sefer,Yıllar Saçlarına,Aldanıyor,Sefil Çıplak Korkusuz,Sultan Süleyman,Ölü Pantolon şarkılarıyla en çok dinlenen Pop Şarkıcısı olarak Mabel Matiz Şarkıları,Mabel Matiz Albümü , Mabel Matiz Dinle,Mabel Matiz videoları,hayatı ve Mabel Matiz kimdir gibi kelimelerle Türkiye’de Google’da en çok aranan kelimelerde 5. sırada yerini bulunmuştur.

6.) ayda-mosharrafO Ses Türkiye yarışmasının en çok dikkat çeken  ve Adele yorumuyla büyük beğeni toplayan Ayda Mosharraf Kimdir,Ayda Mosharraf Adele,Ayda Mosharraf şarkıları,Ayda Mosharraf dinle,Ayda Mosharraf videoları,Ayda Mosharraf yaşı kaç gibi cümlelerle Türkiye’de Google’de  en çok aranan kelimelerde  Ayda Mosharraf olarak 6. sırada yerini almıştır. Ayda Mosharraf 1991 yılında İngiltere’de Dünya’ya gelmiş ve yarışmanın dikkat çeken isimlerinden olarak bir çok hayran kazanmıştır. Ayda Mosharraf Şarkıları Dinle

gozde-kansu
gozde-kansu

7.)  Oynadığı dizilerle adını duyuran Gözde Kansu AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı” eleştirilerinden sonra Atv kanalında sunduğu Veliaht adlı ses yarışmasında sunuculuğuna son verilerek programdan ayrılmasıyla gündemi uzun süre meşgul etmiş ve Türkiye’de Google ‘da en çok aranan kelimelerde 7. sırada yer almıştır. Gözde Kansu çevirdiği dizi ve filmlerde usta oyunculuğu tarafından sevilen ve sayılan bir sanatçıdır. 2013 yılında yaşadığı bu kötü durum (şahsi görüşümdür) halk tarafından sevilen bir sanatçı olmasının önüne geçememiştir. Gözde Kansu Dizileri ve Filmleri:Al Yazmalim , Hanımın Çiftliği ,Bahar Dalları , Emine,Neşeli Hayat,,Dudaktan Kalbe,Issız Adam, Cemile , Haylaz Babam ,Kısmet,Canım Benim,Mürüvvetsiz Mürüvvet,Yeter Anne,Üzgünüm Leyla ,Abuzer Kadayıf ,Ayrılsak da Beraberiz Çiçek Taksi. Gözde Kansu hanıma 2013 yılında yaşadıklarından dolayı nazarca.com ailesi olarak geçmiş olsun der yeni Dizi ve Filmlerini heyecanla beklemekte olduğumuzu belirterek Yeni Yılda çok daha güzel,huzurlu ve mutlu bir yıl dileyerek tekrar böyle haksızlığa uğramamasını temenni ederiz.

kerem-bursin
kerem-bursin

8.)  Güneşi Beklerken dizisiyle tanıdığımız Genç kızların hayran olduğu 4 Haziran 1987 doğumlu Tiyatro Sinema ve Dizi  oyuncu Kerem Bursin. Güneşi Beklerken dizisinde serseri ruhlu bir Kerem sayer karakterini canlandıran Kerem Bursin çocukluğunu ve gençlik yıllarını Amerika’da Teksas ve Boston’da geçirmiş 2013 yılında Güneşi Beklerken dizisiyle tanınarak genç kızlar ve hayranları tarafından -Kerem Bursin Kimdir,Kerem Bursin Hayatı,Kerem Bursin Biyografisi,Kerem Bursin Resimleri,Kerem Bursin Film ve Dizileri diye Türkiye’de Google’da en çok aranan Kerem Bursin kelimesiyle 8. sırada yerini almıştır. Kerem Bursin çevirdiği Filmler nelerdir merak edip izlmemek isteyenler için Kerem Bursin Filmleri Rozar Man,Thursday,The Architect,Killian,Sharktopus,Palace of the Damned.

vahide-gordum-hurrem
vahide-gordum-hurrem

9.) Gerçek adı Vahide Perçim olan Altan Gördüm’le evliliğinden aldığı Gördüm soyadıyla Vahide Gördüm olarak tanıdığımız 13 Haziran 1965 Doğumlu Türk tiyatro, film ve dizi oyuncusu Vahide Gördüm Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl adlı diziden ayrıldıktan sonra Hürrem karakteriyle Muhteşem Yüzyıl’da başrolde oynamaya başlamasıyla Türkiye’de Google’da en çok aranan kelimelerde 9. sırada yerini almıştır. Daha önce çevirdiği bir çok film ve dizisi olan oyuncu ilz zamanlar Türk halkının Meryem Uzerli’nin oynadığı karakter Hürrem sultan’ın çok sevilmesinden kaynaklı olarak onun yerine diziye başladığında her ne kadar Muhteşem Yüzyıl izliyecileri tarafından ilk başlarda yadırgansa da daha zaman her zamanki usta oyunculuğunu Hürrem karakterinde de gösterince çabucak yeni Hürrem olarak benimsenmiş ve sevilerek takip edilen bir dizide başrol oyuncusu olarak devam etmektedir. nazarca.com 2014 yılında Sağlıklı,huzurlu,başarılı ve mutlu bir yıl dileriz. Türkiye Google’da en çok aranan Vahide Gördüm kelimeleriyle 9.sırada yerini almıştır.

yolanthe-sneijder-cabau
yolanthe-sneijder-cabau

10.)2013 yılına 10.sırada yer alan Galatasaray’lı Futbolcu  Wesley Sneijder’in eşi olarak tanıdığımız 19 Mart 1985  İspanya doğumlu Yolanthe Sneijder-Cabau  İspanyol-Hollanda’lı oyuncu ve sunucu olarak Filmleri ve Tv şovları Zor Kazanç, Turkse chick, Voetbalvrouwen, Flikken Maastricht, Onderweg naar morgen, Complexx, Van God Los, Valentino, Sprint!, Het geheim van Mega Mindy, Snowfever, Het glazen huis, Costa. 12 Temmuz 2013 yılında çevirdiği Zor Kazanç adlı film Fizyona girmiştir. 28 yaşındaki genç oyuncu 2013 Türkiye Google’da en çok aranan kelimelerde 10. sırada yerini almıştır.

 

BBC’nin haberine göre Türkiye en çok sansür talep eden Ülke olarak yer alırken aynı zamanda en çok içerik sildiren ülkemiş. Türkiye’de en çok aranan diğer sözcükler sırasıyla

  1. E-okul (veli bilgilendirme öğrencilerin durumlarını takip edebileceğiniz kurumsal resmi web sayfası
  2. ÖSYM sınavları ( tüm öğrencilerin kabusu ve en önemli sınavlardan diyebiliriz sanırım
  3. Altın Fiyatları ( En güncel Altın Fiyatları, Altın Kurları,Altının Gram Fiyatı,Altın ne kadar
  4. İşkur (İşsiz vatandaşların umudu Türkiye’de bir çok işsizin iş bulabileceği resmi kurum.
  5. Pepe ( Küçük çocukların şirin çizgi film kahramanı ve onun sevimli kardeşi
  6.  Rüya Tabirleri (Kimilerinin uyundıkları zaman ilk yaptığı rüyalarından anlam çıkarmak için uğradıkları Rüya anlamlarını açıklayan siteler
  7. Wolfteam ( Benim nedir diye internete bakmama sebeb olan Oyun-Ücretsiz (MMO) Massively Multiplayer Online FPS Oyunu
  8. Şans Topu (Fakiri zengini herkezin daha rahay bir hayat için umudu olan Mp tarafından resmi olarak sunulan Sayısal lota, Şans Topu,On Numara, Süper Loto gibi şansa dayalı oyun çeşitleri. Tabi bizlerinde oynadıktan sonra çıkacağına inanarak çekiliş yapıncaya kadar hayellerimizde ve umutlarımızda zengin olduğumuz çekiliş günü hüsranla bir dahaki haftayı umutla beklediğimiz oyun :)
  9. Gangnam Steyle ( Dansı ve şarkısıyla evimizin gündemine yerleşen evde tepinip Gangnam Steyle dansı yapan çocuklarımız sayesinde komşularla papaz olduğumuz dans ve şarkı
  10. Justin Bieber ( 2013 yılında yıldızını iyice parlatarak başta genç kızların gözlerini alan tüm dünyada ünlü bir şöğret olan şanslı delikanlı.Bizim evde 7-8.8 ve 11 yaşında 3 hayranı çocuklarım sayesinde en çok dinlemek zorunda kaldığım ve dinlemekten keyif aldığım güzel sesli çocuk.
  11. Ankara’nıb Bağları ( nedense uzun yıllardır var olan ama 2013 yılında küllerinden doğarak eğlence alemlerinde halkı coşturup daha çok içirtmek hesap ödetmek için seçilen en güzel şarkı çeşidi. Bizim evde tamamı çocuklar tarafından ezberlenen nadir şarkılardan.

 

müslüm gürses
müslüm gürses

12.BBC’nin Dünyada ve Google’da internette en çok  aranan 12 kelimenin içinde Müslüm Gürses olmadığından bizler çocukluğumuzda ve gençliğimizde Müslüm Gürses şarkılarıyla büyüyenler olarak Nazarca.com ailesi olarak Müslüm Babamızı 2013 yılında kaybetmenin büyük üzüntüsüyle kendisinede burda yer vererek Ailesine,sevenlerine,hayranlarına ve fanlarına baş sağlığı dilerken kendisine Yüce Yaradan’dan Rahmet diliyoruz. Seni hiç unutmadık,unutmayacağız ve unutturmayacağız.

2013 Yılında Kaybettiğimiz Önemli Kişiler

Şenay Yüzbaşıoğlu ,Türk ressam Burhan Doğançay,‘Ağır Roman’ kitabının yazarı Metin Kaçan, Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi,Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Devlet Tiyatroları sanatçı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü,Akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş,Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ,Türk edebiyatıçısı,öğretmen ve yazar olarak Ülkemize emeği geçen İsmet Kür,Oyuncu ve yönetmen Savaş Ay (Akova),Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek,Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Macide Tanır,Tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy,Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu, Türk Sinemasının ünlü değeri sevilen kişisi Metin Serezli,Ses Sanatçısı Unutulmaz yorumlarıyla tanınan ve sevilen Adnan Şenses Nazarca.com Ailesi olarak hepsine Allah!’tan gani gani Rahmet dilerken Ailelerine sevdiklerine ve Ülkemize böyle değerleri kaybettiğimiz için Başımız sağolsun demek istiyoruz.

Evett benimde 2014 yılında tam olarak 4 saatte araştırarak ve bildiklerimi yazıp bilmediklerimi araştırarak yazıma dahil ettiğim en uzun makalemin sonuna gelmiş bulunuyorum. Muhtemelen sizin uzun bulup 10 dk ayırarak okumayacağınız bu yazı için 4 saat uğraşan bendenize sayfanın altından yorum yazarak burda yanlız olmadığımı hissettirebilirsiniz.

Nazarca.com Admini Dilek Özatmaca-Özsoylu

2 YORUMLAR

  1. Teşekkürler hocam sizin izinizden gitmeye çalışarak horozz.net gibi faydalı ve özgün bir site olması çabasındayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz